Gezondheidscentrum Lemsterpark – Wie, wat, waarvoor

LEMMER – De Open Dag op zaterdag 13 april  was voor velen een mooie gelegenheid om een kijkje te nemen in het  Gezondheidscentrum.
Wie zitten er allemaal in het gebouw, wat zijn de behandelingen, voor wie en wat is er zoal mogelijk ook op het gebied van sportactiviteiten.

Zorgverleners tijdens de Open Dag (in vogel vlucht)
Mirjam Huberts – Mirjam bemant samen met Thea de balie en zijn het eerste aanspreekpunt voor Fysio Lemsterpark en de zorgverleners in het Gezondheidscentrum. Ze liet zaterdag weten dat helaas niet alle zorgverleners aanwezig konden zijn.

Fysiotherapeut, acupuncturist
Willy de Jongh “Acupunctuur is niet alleen anti-rook, zoals velen denken.  Acupunctuur is vrij breed. Met name voor interne klachten en ondersteuning bij een chemokuur.
Om te stoppen met roken is het een goede support. Je  moet wel positief zijn en…. je moet er vooral klaar voor zijn”.

Bekkenfysiotherapeut
Wietske Rottiné-de JongBekkenfysiotherapie is niet alleen voor vrouwen en vrouwen die zwanger zijn. De therapie is ook voor mannen voor en na bijvoorbeeld een prostaatoperatie, pijn bij het plassen e.d.”
Sinds kort is het ook mogelijk om bij de bekkenfysiotherapeut een blaas-echo te maken om te zien of er na het plassen (teveel) urine in de blaas achterblijft. Verder kan met een flowmeter de kracht en snelheid van de urinestraal worden gemeten en de hoeveelheid urine. Deze behandeling heet flowmetrie.

Podotherapeut Voetencentrum Wender
Ester Wybenga – Zaterdag kreeg ze nieuwe aanmeldingen. De podotherapeut speelt een adviserende rol bij voetklachten en voorziet indien nodig mensen van steunzolen.
Gelukkig speelt het modebeeld in op steunzolen. Veel schoenen hebben een uitneembaar voetbed. Tip: In de zomermaanden zijn er slippers/sandalen (Fitsfootwear) met een voetbed gebaseerd op uw therapie.

Kindertherapeut
Tineke de Jong  – “Ik werk met kinderen, groot en klein. De therapie is niet alleen van toepassing bij grote problemen. Soms geeft het je ook een boost.  Zoals bij kinderen van het voortgezet onderwijs, het geeft ze nieuwe energie en maakt hen sterker”.

Logopedie-Lemmer-NOP
Tineke Kuizenga – Ze helpt niet alleen jonge kinderen met hun uitspraak, maar ook volwassenen en ouderen. Mensen waarbij ineens de stem wegvalt, slikproblemen, keelklachten. Voor afwijkende mondgewoonten en droge mond kunt u ook terecht bij de logopedie.

Fysioterapeut/Meridiaan kleurentherapie
Ab Visser – “De Meridiaan-kleurentherapie is vreemd genoeg bij velen onbekend. Ik wil dit graag veranderen en deze mooie therapie toegankelijker maken voor een breder publiek. Ik ben altijd bereid tot nadere informatie”. Ontdek het geheim van de kleuren en hun helende werking

Kinderfysiotherapeut
Geeske van Kesteren-Zonderland – Geeske houdt zich bezig met kinderfysiotherapie, het verbeteren van achterstand in schrijfmotoriek. Ook geeft ze ouders tips en komt ze bij hen aan huis voor het leren van voorkeurshouding van de baby.

Fysiotherapeut
Rixt Toering-de Best – Nieuwkomer sinds februari is Rixt. Als fysiotherapeut behandelt ze o.a. triggerpoints. Dit zijn pijnlijke punten in de spieren die klachten geven, soms als gevolg van een verkeerde (werk)houding. Dit kan met massagetechnieken en met dry needling.

Diëtistenpraktijk Súdwest
Janneke Jansma-Kootstra – Dieetadvisering is niet alleen voor mensen die willen afvallen, zoals vaak gedacht wordt. Bij veel gezondheidsproblemen vormt een dieetadvies een belangrijk onderdeel van de behandeling. Denk bijvoorbeeld aan diabetes, verhoogd cholesterolgehalte, COPD, kanker en ondervoeding. Gewichtsverlies is dus niet altijd positief! Ik begeleid veel mensen die juist moeten aankomen.Dat maakt het werk als diëtist erg leuk en afwisselend! Een dieetadvies is altijd een advies op maat, omdat geen mens hetzelfde is!

Redcordtherapie
Christel Achterberg  – “Mensen zijn vaak verrast door de grote ruimte en de fitnesstoestellen”.
De bovenzaal wordt o.a. gebruikt  voor medische fitness en diverse sporten. Zo ook Redcord, ‘hangend’ in de touwen. Een mooie therapie voor blessures. Maar ook voor sporters. Zo maken o.a. korfballers graag gebruik van redcord voor hun buikspieren.

Mondhygiënisten Praktijk Lemmer
Silvia Shire – Tot slot mondhygiëniste Silvia. “Voor mij mag een Open Dag wel vaker. Zaterdag was er veel aanloop en heb ik nieuwe cliënten mogen noteren”.
Mensen konden bij haar kennismaken met het tand bleken. Mooie witte tanden binnen enkele minuten. De mondhygiëniste geeft ook les aan kinderen hoe ze hun tanden moeten poetsen. Wie dit goed doet krijgt een poetsdiploma.
Tijdens de Open Dag kon men kans maken op mooie prijzen, zoals een luxe elektrische tandenborstel bij de mondhygiëniste.

Upload Image...
error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!