Gezondheidscentrum Lemsterpark stelt aan u voor: Ype Hankel

LEMMER – In Gezondheidscentrum Lemsterpark kunnen mensen terecht voor zeer uiteenlopende klachten en bij zeer uiteenlopende gezondheidsexperts. Alleen is dat niet altijd bekend. En ook niet dat zij allemaal onder 1 dak werken en het heel gemakkelijk is om even door te verwijzen naar de “buurman” of “buurvrouw “ die weer een ander gezondheidsprobleem helpt op te lossen. In deze rubriek stellen verschillende disciplines binnen het gezondheidscentrum Lemsterpark zich aan u voor. Een specialist van het gezondheidscentrum beantwoordt bovendien wekelijks een vraag die hij of zij vaak in de praktijk gesteld krijgt. Heeft u ook een vraag, stuur hem op naar de redactie van Lemsternijs op info@lemsternijs.nl.

Ype Hankel

Ik ben Ype Hankel, Maitland manueel therapeut, RedCord therapeut en mede-eigenaar van FysioLemsterpark. Manuele therapie volgens Maitland richt zich op functionele beperkingen in gewrichten, spieren en het zenuwstelsel. Dat betekent dus dat je minder kunt doen met je lijf dan je lichaam eigenlijk zou moeten kunnen. Overal in het lichaam kan zo’n blokkade optreden, die voor klachten kan zorgen die lang kunnen duren. Het wegnemen van de blokkade door het losmaken of beweeglijk maken van gewrichten en het rekken van spieren is wat ik doe. Verder help ik de patiënt mee weer actief te bewegen. Zodat u weer (zoveel mogelijk) kunt doen, wat u graag wilt doen.

RedCord therapie is een vorm van balans- en stabiliteitstraining. In alles wat beweegt in het menselijk lichaam kan ook een verstoring of een zwakke schakel ontstaan. Dit komt door pijn, te weinig bewegen of compensatie. Door middel van RedCord therapie kunnen we de zwakke schakel opsporen en helpen oplossen. En u hangt daarbij letterlijk in de touwen.

Vraag

Vraag: Gisteren is het in mijn rug geschoten, staat er een wervel scheef?
Antwoord: Nee, vanwege bijzonder sterke ligamenten(banden) die over de wervelkolom lopen, kunnen wervels niet zomaar uit positie raken. Gelukkig kan een wervel niet zomaar scheef staan, want dat zou betekenen dat er veel mensen plotseling een dwarsleasie oplopen. Het is juist het lichaam dat uit balans raakt door een blokkade of pijn. Dit komt omdat we door de pijn te ontwijken een andere houding aan gaan nemen en dat er juist voor zorgt dat het lichaam “uit het lood” raakt. We noemen dat ook wel compensatiegedrag .

Ervaart u klachten?

Bel gerust voor een afspraak 0514-563528 of stuur een e-mail naar info@fysiolemsterpark.nl. Ook kunt u een kijkje nemen op www.Gezondheidscentrumlemsterpark.nl of www.Fysiolemsterpark.nl

 

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!