Gezondheidscentrum Lemsterpark stelt aan u voor: mondhygiënist Silvia Shire

LEMMER – In Gezondheidscentrum Lemsterpark kunnen mensen terecht voor zeer uiteenlopende klachten en bij zeer uiteenlopende gezondheidsexperts. Alleen is dat niet altijd bekend. En ook niet dat zij allemaal onder 1 dak werken en het heel gemakkelijk is om even door te verwijzen naar de “buurman” of “buurvrouw “ die weer een ander gezondheidsprobleem helpt op te lossen. In deze rubriek stellen verschillende disciplines binnen het gezondheidscentrum Lemsterpark zich aan u voor. Een specialist van het gezondheidscentrum beantwoordt bovendien wekelijks een vraag die hij of zij vaak in de praktijk gesteld krijgt. Heeft u ook een vraag, stuur hem op naar de redactie van Lemsternijs op info@lemsternijs.nl.

Silvia Shire van Mondhygiënisten Praktijk Lemmer

Ik ben Silvia Shire van Mondhygiënisten Praktijk Lemmer. In 2007 ben ik afgestudeerd als Mondzorgkundige. In 2010 heb ik aan de UVA mijn Master Klinische Epedimiologie behaald. Na mijn studie heb ik in diverse praktijken gewerkt en lesgegeven aan de ACTA in Amsterdam. Ook heb ik nog een praktijk in Eemnes, in ‘t Gooi. Mijn praktijk is ingericht met moderne apparatuur en instrumenten en voldoet aan de eisen van de tandheelkundige beroepsgroep en de overheid. Ik ben lid van de NVM( Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten), en sta ingeschreven bij het KvP (Kwaliteitsregister voor Paramedici).

Voorkomen is beter dan genezen!

“Voorkomen is beter dan genezen zeg ik altijd. En wat de mondhygiënist doet, is het voorkomen van problemen. Bovendien wordt wat wij doen vergoed. Maar vaak krijg ik de vraag wat we dan precies doen als mondhygiënist.

Ik leg het graag uit:” Om mondproblemen zoals gaatjes, slechte adem, gele tanden, bloedend tandvlees, tandsteen en dergelijke te voorkomen en op te lossen, is de mondhygiënist de aangewezen specialist! En… je hebt er geen verwijzing voor nodig! Je mag gewoon een afspraak maken. De mondhygiënist is HBO-opgeleid en BIG geregistreerd op het gebied van preventieve mondzorg. Want ja, voorkomen is echt beter dan genezen. Bovendien doet en kan de mondhygiënist steeds meer. Denk maar aan het geven van fluoridebehandelingen, het sealen van kiezen, het vullen van beginnende gaatjes en het uitvoeren van periodieke controles. Maar de mondhygiëniste geeft naast poetsinstructie zo nodig ook voedingsadvies om gaatjes en gele tanden te voorkomen.”

Kinderen tot 18 jaar mogen gratis naar de mondhygiënist

“Veel ouders denken dat ze de afspraak bij een mondhygiënist voor hun kinderen zelf moeten betalen. Maar kinderen tot 18 jaar mogen gratis hun gebit laten behandelen om zo mondproblemen te voorkomen of te verhelpen!”

Vraag

Vraag: Mijn kind krijgt een beugel. Is het verstandig om naar de mondhygiëniste te gaan?

Antwoord: “Als je kind een beugel heeft, komt daar een hoop extra verzorging bij kijken. Poetsen met een gewone tandenborstel wordt ineens lastig door alle kleine hoekjes en kiertjes, blokjes en draadjes. Een mondhygiënist kan je kind hierin goed begeleiden. Bijvoorbeeld door het oefenen met goed poetsen en het geven van poetsinstructies. Ook het aanbrengen van fluoride voorkomt gaatjes. Zo’n behandeling wordt 2 keer per jaar gegeven na het grondig reinigen van het kindergebit.”

Heb je klachten of wil je een afspraak maken?

Maak vrijblijvend een afspraak door te bellen of door een appje te sturen via WhatsApp op nummer 06 24600515. De praktijk is gevestigd aan de Houtsaachmole 9, 8531 WC Lemmer. Ook kun je een kijkje nemen op de website mondhygienistenpraktijklemmer.nl

De voordelen van onze praktijk;

  • Geen wachtlijst!
  • Afspraak in het weekend mogelijk!
  • Mogelijkheid om te bleken!
  • Kinderen tot 18 jaar worden vergoed via de basisverzekering!
  • Gespecialiseerd in kinderen en angstpatiënten!

 

 

 

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!