Gespreksleiders gezocht

LEMMER – Praten over de onderwerpen die nu belangrijk zijn. Het met leeftijdsgenoten hebben over wat u bezig houdt en herkenning vinden bij elkaar. Een persoonlijk verhaal durven delen. In deze tijden van corona is er minder mogelijkheid geweest voor ouderen om dat te doen. Sociaal Werk De Kear organiseert dit voorjaar In je Uppie groepsgesprekken in De Fryske Marren. Daarvoor worden gespreksleiders gezocht. Een goede gespreksleider zorgt voor een groot verschil in dit soort gesprekken. Daarvoor zoeken Up! en De Kear mensen (60+) die op vrijwillige basis, en na een training die ze krijgen aangeboden, de gesprekken gaan leiden. Bent u nieuwsgierig naar mooie verhalen én kunt u goed luisteren? Bent u bijvoorbeeld met pensioen en op zoek naar een zingevende tijdsbesteding? Vindt u het leuk om met anderen in gesprek te gaan over niet alledaagse onderwerpen? Neem dan contact op met Francien Bekius, telefoon 06-51291163 en email f.bekius@sociaalwerkdekear.nl of met Tanja Kombrink, telefoon 06-30295960 en email t.kombrink@sociaalwerkdekear.nl.

Samenwerking Up! en Sociaal Werk De Kear
Het initiatief voor deze gesprekken is ontstaan vanuit UP!. Dit is een landelijke beweging die mensen op een persoonlijke, realistische manier met elkaar in gesprek wil brengen over belangrijke en zingevende thema’s die ertoe doen als je ouder wordt. Met de steun van Stichting de Friesland worden de In je Uppie gesprekken in heel Fryslân georganiseerd. En dus ook in De Fryske Marren in samenwerking met Sociaal Werk De Kear.

Veiligheid voorop
Vanzelfsprekend worden de richtlijnen vanuit het RIVM gevolgd. “Wanneer mogelijk organiseren we de gesprekken op bekende locaties van De Kear, of anders geheel coronaproof via de telefoon. Wilt u meer weten over Up! Dat kan op de website van Up

 

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!