Gemeente zegt:”Geld is op”

Verderop in de straat is wel alles mooi recht en herstraat. Dit deel moet wachten tot na de bouwvak...

LEMMER – Bewoners van de Castor, de Schorpioen en de Pollux vroegen de gemeente of hun straat ook voorzien wordt van een nieuw wegdek. Dat gebeurde namelijk wel in een deel van de Castor. Maar de rest van de straten ziet er niet uit, zo meenden zij. “Allemaal kuilen in de weg, putdeksels steken uit en als je je auto parkeer in bepaalde vakken achteruit raak je de straat bijna.”

Apart antwoord

Het antwoord verbaasde enigszins. Of althans het tweede antwoord. Het eerste luidde dat tot het einde van 2022 de hele Castor, Pollux en de Schorpioen opnieuw bestraat zouden worden. Vervolgens kwam er een melding dat al het werk conform plan was uitgevoerd. Alleen was dat niet zo: alleen een stuk van de Castor was herstraat. En zo meldde de gemeente:”Meer geld was er voor 2022 niet beschikbaar. Dus meer gebeurt er ook niet.”

Tussen bouwvak en het einde van het jaar

Dat antwoord bevreemde nogal. Lemsternijs ging bellen en toen kwam er een heel ander antwoord.”Het geld voor 2022 was inderdaad op. Maar in 2023 is er opnieuw geld beschikbaar gesteld. De slechte delen van de Pollux, de Castor en de Schorpioen worden dan vernieuwd.” Het wat minder goede nieuws is dat dit pas tussen de bouwvak en het einde van het jaar zal gaan gebeuren. Dus de hobbels en de bobbels en de putdeksels blijven eerst nog even….

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!