Gemeente werkte ook met nepaccounts op social media: raad wist van niks

LEMMER – Ook gemeente De Fryske Marren werkte met nepaccounts op social media. PvdA, VVD en Groenlinks willen nu weten waarom. Zij stellen daarom aan het college van burgemeester en wethouders een aantal vragen. De eerste is waarom B&W het nodig vond om op social media te werken met nep-accounts. Voor gewone publieke informatie had ze die niet nodig gehad, vinden de fracties.

Verder willen de partijen weten waarom de gemeente met die accounts is gestopt en of er mensen geinformeerd moeten worden over die handel en en wandel. Ook vragen VVD, PvdA en GroenLinks zich af hoeveel gevallen van fraude of ondermijning via de nep-accounts gemonitord zijn (wat dat is de reden dat nepaccounts worden aangemaakt) en wat dit heeft opgeleverd aan overtredingen.

Gemeenteraad was niet op de hoogte

Ook wil ze weten waarom de gemeenteraad niet over deze aanpak en de resultaten op de hoogte is gesteld. En ze willen weten of er rechten van mensen door zijn geschaad. Hoewel het werken met nepaccounts verboden is, zijn er toch gemeentes die besloten hebben er mee door te gaan. De partijen willen weten of De Fryske Marren er ook zo over denkt.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!