Geld nodig voor repatriëring verdronken Adonay

LEMMER – Margé Hof uit Rutten is een actie gestart waarbij ze via crowdfunding probeert om 15.000 euro in te zamelen voor de terugkeer van de verdronken 11-jarige Adonay. Zijn moeder wil graag dat hij in zijn geboorteland wordt begraven, maar dat is een ingewikkeld proces dat veel geld kost. De jongen uit Eritrea woonde pas vanaf oktober 2019 in Nederland. Zijn moeder was 3 jaar daarvoor als bootvluchteling naar Nederland gekomen en werd een paar maanden geleden herenigd met haar zoon.
Adonay zat sinds januari op de azc-school in Balk. Hij moest daar ook verplicht deelnemen aan zwemlessen.
Omdat hij nog geen Nederlands of Engels sprak, wilde zijn moeder graag bij die zwemlessen aanwezig zijn. Dat mocht niet van de school.
Op 6 februari had hij zijn eerste zwemles waar zij dus niet bij aanwezig was en de angst die ze daarover voelde werd bewaarheid. Haar zoon en enig kind verdronk tijdens zijn eerste zwemles.
Wie of welke instantie dit valt aan te rekenen wordt onderzocht, een proces dat maanden kan duren. Intussen zijn de naasten van Adonay in diepe rouw gedompeld en moeten zij voorbereidingen treffen voor zijn begrafenis.
De jongen terugbrengen naar zijn geboorteland kost veel geld en er zijn veel regels aan verbonden. Daarom is er 15.000 euro nodig.
Margé is een vriendin van een vriendin van de moeder en bovendien zelf moeder. Ze zette daarom de actie op vanuit het ene moederhart naar het andere.
Op de pagina waar gedoneerd kan worden, wordt gul gegeven.
Doneren kan op doneeractie-adonay

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!