Geen toestemming voor Glasrenovatie met padelsportbanen

LEMMER – Een bedrijf voor padelsport, een mengeling van tennis en squash in speciale kooien krijgt van de gemeente geen toestemming om een bedrijfshal te bouwen met dat doel op bedrijventerrein Lemsterpark, fase II.

De initiatiefnemers wilden een bedrijfshal van 1440 vierkante meter neerzetten met daarin zowel een glasrenovatiebedrijf als de padelsportbanen. Ongeveer 240 vierkante meter daarvan zou gebruikt worden voor twee padelbanen.
Een uitbreiding naar 4 banen zou dan later kunnen, zo was het plan.

Volgens Burgemeester en wethouders is het plan in strijd met het bestemmingplan. Ze vindt dat sportactiviteiten niet op een bedrijventerrein thuishoren. Bovendien wordt maar een heel klein deel van het oppervlakte gebruikt voor de glasrenovatiewerkzaamheden. Ook wordt maar een heel klein deel gebruikt voor opslag en werkplaats voor de glasrenovatie.

´De keuze om een klein gedeelte van een bedrijfspand te  gebruiken voor bedrijvigheid en de rest invullen naar eigen zin heeft grote impact op de bedrijventerreinen  binnen de gemeente. Ook wanneer de geringe oppervlakte voor de bedrijvigheid economisch de hoofdzaak betreft,´ stellen B&W.

Omdat er eventueel ook nog horeca bij komt kijken en de benodigdheden voor het verkleden en sanitair voor gebruikers van de baan, vindt B&W dat de grootste nadruk ligt op de sportactiviteiten. De gemeente vindt dat er andere locaties denkbaar zijn die ruimtelijk beter inpasbaar zijn dan op een bedrijventerrein. Ze denkt daarbij aan een sporthal of tennisvereniging.
De tennisvereniging heeft al aangegeven dat zij wel met de partij om tafel wil om te kijken of de banen daar kunnen worden ondergebracht.

Upload Image...
error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!