Geen grote vondsten in Lemmer

LEMMER – De schoonmaakactie Skjin Wetter in Lemmer vond zaterdag 12 oktober plaats nabij de Fiskerman en Beachclub Lemmer.
Duikers in het Dok moesten vaak lang wachten met duiken wegens de doorvaart van schepen. De opbrengst bestond dan ook veelal uit zwerfaval.
In meerdere dorpen werd zaterdag ‘schoonschip gemaakt’. In totaal is er 3951 kilo afval uit de Friese wateren gehaald. In Lemmer gaf de weegschaal 139 aan.

Allereerst petje af voor al degenen die hebben meegeholpen.
want van de toegezegde hulp kwam namelijk lang niet iedereen opdagen.
Ook Hengelsportvereniging Lemmer had zich aangemeld. Helaas was er één persoon die gehoor had gegeven aan de geplaatste oproep van de visvereniging. De sportvisser uit Echtenerbrug had tevens twee jonge hulpjes meegenomen die volgens Monique Plantinga (Friese Milieu Federatie) ook nog eens de meeste kilo’s afval hadden opgehaald.
Van de opgeviste rommel werd door kunstenaar Lisette Bokma samen met de jeugd kunstwerkjes gemaakt. De kunst werd daarna uitgestald op de bank bij de Fiskerman.
De actie was een initiatief van de FMF (Friese Milieu Federatie), Wetterskip Fryslân, zeven gemeenten en werd in Lemmer gesteund door NederlandSchoon.
www.samenfryslânschoon.frl

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!