Geefkring voor gelijke kansen kinderen

LEMMER  – Er is een nieuwe geefkring opgericht door klanten en leden van de Rabobank die er samen voor wil zorgen dat Friese kinderen gelijke kansen krijgen. Deze geefkring heet Stichting Coöperatiekring Fryslân.

Onderlinge verschillen groter

Door de coronacrisis zijn de verschillen tussen kinderen nóg groter geworden. Een aantal inwoners van Friesland vindt dat het tijd wordt om hier iets aan te doen en heeft de handen ineengeslagen. Zij vinden dat waar je wieg staat, je toekomst niet mag bepalen. De klanten en leden van de Rabobank samen de Stichting Coöperatiekring Fryslân heeft bepaald dat iedereen kan deelnemen aan de kring. Dus ook betrokken Friezen die geen klant van Rabobank zijn. Deelnemers die €1.000 of meer betalen, beslissen welke projecten financieel ondersteund gaan worden. De kring verdeelt  al het geld dat is ingebracht over projecten die financiering nodig hebben en die echt bijdragen aan het bevorderen van gelijke kansen.

Adviesraad van jongeren

Alexandre Peltekian, voorzitter Stichting Coöperatiekring Fryslân: “Kansengelijkheid begint al bij je geboorte. Waar je geboren wordt en in welk gezin. Het zou mooi zijn als ieder kind dezelfde kansen krijgt, wat die ook maar zijn. Daar zet ik me met de Stichting Coöperatiekring Fryslân graag voor in”. Hij benadrukt het belang van het instellen van een adviesraad van jongeren. “Bedenken wij iets, dan leggen wij dat eerst aan hen voor. Daarna kunnen de deelnemers bepalen welke projecten financieel ondersteund gaan worden. Omdat we met elkaar een eigen project financieren, voelen we ons betrokken bij de effectieve besteding van onze bijdrage. Als deelnemer krijg je terugkoppeling over de resultaten van het project. Zo krijgt je donatie meer betekenis. We zoeken nog nieuwe leden voor de kring.”

Aanmelden

Mensen die zich direct willen aanmelden of via een persoonlijk gesprek meer informatie willen ontvangen over de Coöperatiekring kunnen reageren via de website Cooperatiekring Fryslan. Stichting Coöperatiekring Fryslân is een onafhankelijke stichting (met ANBI status), die losstaat van Rabobank. Donaties kunnen in principe worden afgetrokken in de aangifte inkomstenbelasting.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!