Gatze en Geertje 50 jaar getrouwd

LEMMER – Op 22 oktober was het 50 jaar geleden dat Gatze Wouda (73) en zijn vrouw Geertje (70) in het huwelijksbootje stapten. Gatze is de zoon van Peke en Pietsje Wouda, die een groentewinkel in de Schans hadden. Geertje is de dochter van Hendrik en Hinke Meijer-Abma.

Het paar ontmoette elkaar in de Fuik. Zelfs de datum weten ze nog: Op 11 mei 1969 is Geertje samen met haar beste vriendin in de Fuik om de verjaardag van haar vriendin te vieren. Gatze was daar ook en mocht Geertje ‘s avonds naar huis brengen. Ze zijn elkaar daarna nooit meer uit het oog verloren.

Het werkzame leven

Geertje is als veertien jarig meisje begonnen met werken bij de Wildeman. Na hun trouwen is ze voor de kinderen gaan zorgen. Gatze is begonnen als mislukte timmerman. Uiteindelijk heeft hij zijn bestemming gevonden in het lassen van ijzer. Hij heeft nog avondcursussen geven op de Rien. Vandaar uit is hij leraar geworden en is hij nog steeds werkzaam in Joure.

Kinderen

Het echtpaar kreeg twee kinderen: Hilda en Peter. Ook zijn ze de trotse pake en beppe van Marrit en Sander.

Het geheim van een lang huwelijk

Over wat het geheim is van een lang en goed huwelijk verschillen de inzichten wel een beetje bij de echtelieden. Volgens Gatze is het samen uit en samen thuis. Geertje vindt het meer geven en nemen. Hoe dan ook, de combinatie werkt bij dit paar. De 50-jarige echtverbinding zou groots gevierd worden, maar door familieomstandigheden wordt het nu een kleine aangelegenheid.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!