FUNdag met 145 deelnemers

Lemmer – Zaterdag 18 juni werd de FUNdag gehouden in de Hege Fonnen. Van zeven gymverenigingen deden 145 jongens en meisjes mee aan deze leuke wedstrijd. Er was een wedstrijddeel en een fundeel. In het fundeel konden de deelnemers  klimmen en klauteren in de wandrekken, kasten en in de touwen. Op de tumblingbaan konden ze springen en rennen.

Op drie toestellen (rek, vloer en sprong) mochten ze laten zien wat ze konden. Ze kregen hierbij voor elk element dat ze lieten zien, bronzen, zilveren of zelfs gouden stickers. Na afloop kreeg iedere deelnemer een diploma met stickers en een medaille. Voorheen werd dit evenement georganiseerd door de KNGU, maar die is momenteel meer bezig met de topsport.

Recreanten erg belangrijk

Rayon Zuid-West Fryslân vindt de recreanten ook erg belangrijk en heeft deze Fundag zelf georganiseerd. “Gelukkig zijn er een aantal vrijwilligers bereid gevonden om te helpen. Beoordelaars, funhulpen, leiding en natuurlijk de kinderen hebben samen voor een prachtige ochtend gezorgd,” aldus de organisatie.

 

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!