Fortuinlijke overwinning dammer Poepjes

LEMMER – In de eerste ronde van de onderlinge competitie bij Damclub Lemmer kruisten Joop Beetsma en  regerend kampioen Hans Poepjes de degens met elkaar. Het werd een schitterend en boeiend gevecht, waarbij het venijn zat in de staart. In het eindspel, waarbij Hans als eerste op dam kwam, misrekende Joop zich op de triktrak lijn en gaf vervolgens de partij op in een 100 % remisestand!
Ook in de partij tussen Willem Akkerman en Peter Achterstraat was het ‘van dik hout zaagt men planken’. Willem nam een gevaarlijke voorpost en probeerde zo Peter onder druk te zetten, maar ook hier zat het venijn in de staart. Peter omzeilde alle klippen en profiteerde in het eindspel van een misstap van Willem en pakte alsnog de volle winst.
Iepie Poepjes en Feike Muurling speelden een gelijk opgaande partij, die zich kenmerkte door de vele afruilen over en weer, en bereikten zo al ruilende tegelijk de veilige remisehaven.
Jan Visser kende een goede start en won fraai met een leuke damcombinatie van Jelle Jellesma, die vertelde met de nodige humor, dat hij er geen nacht minder om sliep.
De uitslagen:
Jaap Oosterdijk – Marjan Rutgers 2-0
Gabe Heijboer – Andries de Ruiter 1-1
Peter Achterstraat – Willem Akkerman 2-0
Hans Poepjes – Joop Beetsma 2-0
Iepie Poepjes – Feike Muurling 1-1
Jan Visser – Jelle Jellesma 2-0

Upload Image...
error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!