Film “Karakter” in Dienstencentrum

LEMMER – Op dinsdag 21 januari, om 14.00 uur, speelt in het Dienstencentrum voor Senioren in Lemmer de film Karakter. Dit is een Nederlandse film uit 1997 van Mike van Diem, met in de hoofdrollen o.a. Fedja van Huêt en Jan Decleir. Het scenario van de film is gebaseerd op de gelijknamige roman (1938) van F. Bordewijk.
Rotterdam, de jaren dertig. Deurwaarder Dreverhaven is een machtig, gevreesd man. Wanneer Joba, zijn huishoudster, een kind van hem verwacht, wil zij niet met hem trouwen en verlaat zijn huis. Zij voedt hun zoon Katadreuffe alleen op, terwijl ze weigert iets van Dreverhaven aan te nemen. Deze besluit als wraak zijn onwettige zoon waar mogelijk te dwarsbomen. Katadreuffe komt na een aantal tegenslagen op een advocatenkantoor te werken waarna de strijd tussen vader en zoon nog heviger wordt. Een noodlottige climax is onvermijdelijk.
Karakter werd in 1998 onderscheiden met een Oscar in de categorie ‘Beste niet-Engelstalige film’. De kritiek was vrijwel in zijn geheel enthousiast.

Upload Image...
error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!