Familie Muurling ontmoet elkaar tijdens reünie: vanuit alle windstreken

DELFSTRAHUIZEN – Afgelopen zaterdag werd voor de 16e keer de tweejaarlijkse reünie gehouden van een aantal afstammelingen van Lammert Muurling (1873 – 1954) en Antje Slump (1872 – 1931). Van hun 26 kleinkinderen zijn er op dit moment nog elf in leven. Zeven van deze neven en nichten waren aanwezig. Het grootste deel van de aanwezigen werd dan ook gevormd door de nieuwe generatie achterneven en -nichten en hun aanhang.

Lammert Muurling was veehouder in Echten op de boerderij die nu gelegen is aan de Koopmansweg 4 waar de familie Rijpkema nu een rundveefokkerij heeft. Lammert leverde, gedurende de tijd dat hij boer was, zijn melk aan de zuivelfabriek in Delfstrahuizen. Dat gegeven was voor de organisatoren van de reünie een goede reden deze in de voormalige zuivelfabriek, die in 1987 is verbouwd tot wat nu Hotel Restaurant ‘Tjongervallei’ is, te laten plaatsvinden.

Over de landsgrenzen

Van de nieuwe generatie is een aantal familieleden in de regio gebleven, maar is er ook een aantal de landsgrenzen overgegaan. Zo waren er onder andere reünisten uit Duitsland, Zweden en Hongarije aanwezig. Eén van de nichten verzorgde een boeiende presentatie over de jarenlange zoektocht naar de ontbrekende schakel tussen twee takken van de familie Muurling die na grondig speurwerk in de 18e eeuw is gevonden. Het was een zeer aangenaam en zonovergoten weerzien waarbij veel herinneringen werden opgehaald en de inwendige mens niets tekortkwam.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!