Extra weerflits

LEMMER – Op deze dinsdag even een korte weerflits. Er is geen reden tot paniek hoor, maar het is vandaag wel een dag waarbij fikse regen-, en onweersbuien over ons land gaan trekken. De grote vraag is nu waar de zwaarste buien gaan vallen? We moeten wel even opletten. Wat is er aan de hand?

Vandaag ligt er een lagedrukgebied boven de Ierse Zee. De stroming is hierdoor tijdelijk naar zuidoost gedraaid, hiermee wordt plotsklaps een stuk warmere lucht aangevoerd. In de tweede helft van de middag reageert de natuur op deze warmte. Er bereikt ons een actieve storing met matige tot zware regen-, en onweersbuien.

Stormkracht

De meest zware buien met mogelijk( let wel mogelijk) uitschieters van windstoten met stormkracht tot in windkracht 9. De piek van de buien en de windstoten ligt ongeveer tussen 20.00 en 00.00 uur. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Tot slot nog een dingetje voor komende vrijdag. Er ligt ook een actieve storing in de omgeving van ons land. Daarbij valt op dat het Europese weermodel met een flinke plens regen komt voor komende vrijdag. Ze staan daarin een beetje alleen want vele andere modellen gaan hier niet in mee. Ik hou het in de gaten want het Europese weermodel is wel redelijk betrouwbaar. We wachten af.

Tot freed

Sible Waaijer