Eropuit tips voor het najaar in Friesland

LEMMER – Op zoek naar ‘moai fuort’ tips voor het najaar? De najaarseditie van de Uitkrant staat er vol van! De Uitkrant is vanaf nu (gratis) verkrijgbaar bij de VVV. Wees toerist in eigen dorp of ga op avontuur in eigen regio met de tips van VVV Waterland van Friesland.

 It giet oan!

Op 1 oktober is de nieuwe Nederlandse musical ‘De Tocht’ in première gegaan. In een speciaal gebouwd theater in Leeuwarden met een 360 graden ijsvloer van 2000 m2 is deze musical er één die je niet mag missen! Beleef de magie van deze Tocht der Tochten en ervaar de kracht van samen.

 Herfstvakantie

Maak alvast met je (klein)kinderen plannen voor de herfstvakantie. Zo is er op vrijdag 20 oktober de Coole kidsnacht, waarbij diverse musea in Friesland na sluitingstijd open blijven voor kinderen. En in Gaasterland staat de herfstvakantie traditiegetrouw in het teken van activiteiten in de natuur voor jong en oud. Op zondag 22 oktober wordt er afgetrapt met de Groene Markt, hét groene festival voor het hele gezin, in het Rysterbosk. Daarna zijn er de hele week (kinder)activiteiten te beleven zoals natuurexcursies, een sportieve Outdoordag voor het hele gezin en een Nacht van de Nacht wandeling.

 Uitwaaien in Lemmer

Ook in het najaar kun je in Lemmer heerlijk vertoeven. Plof na een heerlijke frisse wandeling over het strand neer bij de Beachclub of één van de andere gezellige restaurants en cafés om op te warmen. Of maak de hele maand oktober nog een vaartocht met de authentieke Lemsteraak LE50. Ze varen elke vrijdagmiddag van 13:00 – 15:00 en van 15:30 – 17:30 uur en in de herfstvakantie varen ze elke dag!

Boek een rondvaart met de LE50: https://bit.ly/vaartochtLE50

 Meer tips?

Voor meer tips, kom langs in onze VVV winkel in Lemmer (Nieuwburen 1, 8531 EE Lemmer), bel 0514-534550 of stuur een email naar lemmer@waterlandvanfriesland.nl. Neem ook eens een kijkje op onze website voor de uitagenda met veel leuke tips in onze omgeving: www.waterlandvanfriesland.nl/uitagenda

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!