Enorm assortiment en grote verhuurtak Ten Wolde Tools ook voor doe-het-zelver en klusser

Bas in één van de hoogwerkers die gehuurd kan worden.

LEMMER – “Mensen hebben nog heel vaak niet in de gaten dat wij er juist ook zijn voor de doe-het-zelver en klusser die goed materiaal en gereedschap wil. Hoewel het met grote letters boven de deur staat, denken velen blijkbaar dat wij er alleen voor bedrijven zijn. Niets is minder waar.” Dit zegt Robin Ten Wolde over het grote assortiment producten dat Ten Wolde Tools verkoopt. Maar ook op het gebied van verhuur kan de klant voor bijna alles terecht. Van een snoeischaar tot een hoogwerker, het verhuuraanbod is gigantisch bij het Lemster bedrijf.

Vernieuwde website met webwinkel

De website www.tenwoldetools.nl van het bedrijf werd onlangs helemaal vernieuwd. De webwinkel die daar deel van uitmaakt, toont meer dan 80.000 artikelen. Hoogwaardige producten, verdeeld over diverse categorieën. Waaronder gereedschap, ijzerwaren en bouwbenodigdheden, bevestigingsmaterialen, ankerwerk, hang- en sluitwerk, profielen, bouwbeslag, bouwproducten, draadmaterialen, chemie, beveiliging, PBM, logistiek, huishoudelijke artikelen, handgereedschappen, verspanende gereedschappen, tuingereedschappen, machines, installatietechniek, lastechniek, elektra, aandrijftechniek, sanitair, automotive, kantoorinrichting, meubelbeslag en nog veel meer. Alleen hout en gips is niet verkrijgbaar. De producten op de site kunnen online worden besteld en dan verstuurd of worden opgehaald.

Fysieke winkel die 6 dagen per week open is

Naast de webwinkel is er namelijk ook de fysieke winkel aan de Houtsaachmole 7 in Lemmer, die bovendien 6 dagen in de week geopend is van 08.00 tot 17.00 uur. In die winkel vindt de klant eveneens een keur aan doe-het-zelf producten voor de klusser. Maar ook kleding en schoeisel. Tevens is er een sleutelservice. En klanten kunnen er hun pakketjes kwijt die ze willen laten opsturen of willen retourneren. ‘We bieden uitsluitend A-kwaliteit merken. Dus uit het hogere segment en dus net iets mooier en beter. Maar de klant kan bij ons ook rekenen op professioneel advies. Daar onderscheiden we ons in van een willekeurige bouwmarkt.”

Grote verhuurtak

Daarnaast biedt Ten Wolde Tools een grote verhuurtak. Daarop bijvoorbeeld een klopboormachine, een metaal afkortzaag, maar ook een bandschuurmachine, een bouwstofzuiger of een cirkelzaag. “Of je nu een takkenschaar nodig bent of een hoogwerker, een accu of een graafmachine, wij verhuren het allemaal.” De lijst van al die apparaten staat eveneens op de website www.tenwoldetools.nl maar wie de winkel binnenkomt kan hem ook raadplegen op een tablet. “Wie even moet wachten of hem thuis of op het bedrijf nog niet heeft ingezien kan er zo op klikken en het aanbod bekijken. En zo nodig een keuze maken. Of het nu gaat om klein materieel of een graafkraan, we bieden het allemaal.” Als groter materieel moet worden gebracht, krijgt de klant ook uitleg of wordt het geïnstalleerd voor gebruik.

Digitaal de winkel binnenlopen

Op diezelfde website kun je trouwens ook digitaal de winkel binnenlopen als je gewoon thuis op de bank zit of achter je bureau. Op die manier kun je zien wat er allemaal te koop is en een kijkje nemen in de winkel.
Voor de zakelijke markt is Ten Wolde Tools vooral een soort groothandel. “Voor bedrijven die regelmatig materialen nodig hebben, spreken we de condities en kortingen af en fungeren we als een soort groothandel. De klant logt dan in met een bepaalde code en komt op zijn eigen account terecht. Wij zorgen er dan voor dat wij de onderdelen die ze nodig hebben zoveel mogelijk op voorraad hebben liggen.”

Winkel spontaan ontstaan

Het liefst zou Robin bij alle bedrijven in en rond Lemmer langsgaan om hen de mogelijkheden te presenteren. Hij doet dat zo nu en dan, maar de tijd daarvoor ontbreekt. “De winkel is eigenlijk redelijk spontaan ontstaan naast het projectwerk dat ik doe. Ik had een loods en ben toen een webshop gestart met goede kwaliteit materialen en gereedschappen. Maar ik vond na verloop van tijd ook dat daar een fysieke winkel bij hoorde. De winkel kwam er, maar werd steeds voller. Toen kwam dit pand vrij en vrij snel stond het vol met heel veel artikelen. En dan ben je dus opeens een winkel. Maar mijn projecten voor onder andere de Rijksuniversiteit Groningen lopen ook nog volop door.”

Zebedian en Bas

Gelukkig zorgen Zebedian Fleer en Bas Krüger er voor een groot deel voor dat klanten van de winkel, de webwinkel en de pakketdiensten goed worden bediend. “Zelf zou ik dat ook wel meer willen doen en dat is op termijn ook wel het plan. Maar ik wil eerst investeren in de winkel zodat hij staat zoals ik dat wil. ” Stagiaires, jongeren uit het leerlingwezen verwelkomt het bedrijf overigens heel erg graag. “Of een winkelmedewerker die een BOL opleiding volgt.”

Plan voor laadpalen op het eigen terrein

Naast alle producten en diensten wil de firma ook zorgen voor 2 laadpalen op het eigen terrein zodat mensen er hun elektrische auto kunnen opladen. “Het hele dak ligt ten slotte vol zonnepanelen. Onze eigen machines worden daarvan opgeladen, maar er is energie genoeg voor ook nog 2 laadpalen. Dat is dan ook een extra service voor mensen hier op het bedrijventerrein of anderen die hun auto graag willen opladen.”

Meer informatie

Ten Wolde Tools, Houtsaachmole 7, 8531 WC, Lemmer

Website: www.tenwoldetools.nl 

Telefoon: +31 514 850 650

E-mail: info@tenwoldetools.nl

Openingstijden: Maandag – zaterdag 08.00 – 17.00 uur
Zondag: gesloten

 

 

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!