En weer leggen 2 bomen het loodje

LEMMER –  Ondanks allerlei beloftes van de gemeente, zijn er weer 2 bomen vermoord. Van de prachtige bomen op de hoek van de Schoklandstraat-Flevostraat  resteren alleen nog 2 kale stammen. Omwonenden zijn weer niet op de hoogte gesteld van dit rooiwerk. Dit terwijl burgemeester en wethouders met de hand op hun hart beloofd hadden dat in het vervolg wel te doen. Ook stellen de buren dat er helemaal niets aan de hand was met de bomen. Ze waren nog puntgaaf en in hun opinie niet ziek. Om dat te bevestigen hebben ze zelfs een boomchirurg naar de inmiddels gekapte reuzen laten kijken.

Wietze de Haan van de PvdA en Sake Barelds van de NCPN stelden er al veel vragen over. Hen werd te verstaan gegeven dat de gemeente met een aanpassing komt van het groen en bomenbeleid. En dat er een bomenbeleidsplan komt.  Deze bomen hebben daar echter niets meer aan. De beide raadsleden wilden dat dit plan snel aan de raad werd voorgelegd. Maar deze berken zijn inmiddels al bijna in de versnipperaar beland.

Niet op de hoogte

Hoewel B&W beterschap beloofden, lieten de raadsleden eerder al weten dat ook de bewoners van de Langestreek helemaal niet op de hoogte gesteld zijn van het vellen van bomen in hun straat. In een brief die door de gemeente is gestuurd wordt niets gezegd over het rooien. Hen is alleen gevraagd om hun auto´s te verwijderen in verband met het snoeien van bomen. “Men is dus bewust of onbewust, op het verkeerde been gezet,” zeggen Sake en Wietze. B&W liet ook weten dat een boomchirurg al jaren niet meer bestaat. Toch hebben Sake en Wietze nog allemaal boomchirurgen en bomendokters gevonden, die dat werk nog gewoon uitvoeren. Verder stellen de beide dat de boom aan de Kortestreek is overleden aan de aanpassingen die zijn gedaan. De bomen hebben daardoor zo´n belabberde leefomgeving dat ze ziek werden. De beide heren willen bovendien een nieuwe boom terug aan die plek.

Kunstwerk

Verder vragen de raadsleden om de inmiddels ontmantelde bomen aan de Kortestreek en het Ooievaarsnest te laten staan. De stammen moeten dan een blijvend aandenken zijn aan wat er eerst was en er nu niet meer is. Ook vragen zij of een boomkunstenaar er kunstwerken van wil maken.

Een van de bomen is hier links nog een beetje te zien. Er is niets meer van over.
error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!