Elisa (15) op zee

LEMMER – “Mam, pap ik wil jullie graag iets vertellen”!
Vol enthousiasme kwam de toen 15-jarige Elisa Nipshagen uit Lemmer vlak voor de zomervakantie bij haar ouders met een mooi verhaal. “Ik wil mee met Masterskip De Wylde Swan”!
Haar ouders hadden er nog nooit van gehoord en dus gingen ze maar eens achter de computer zitten om uit te zoeken wat De Wylde Swan nu precies is.

Hun verhaal
Elisa zit in de 4e klas havo op het OSG Sevenwolden in Heerenveen. Haar enthousiasme voor school  was op dat moment ver te zoeken en zoals het ernaar uit zag zou ze het 4e jaar over moeten doen. “Ik weet ook niet wat ik straks moet gaan doen hoor!” als ik klaar ben met de havo riep ze steeds. “Waarom wil je dit dan doen?“ vroegen wij. Ik wil graag mezelf beter leren kennen, samenwerken in een grote groep, veel over natuur, cultuur en natuurlijk het zeilen leren! Zodat ik daar later wat mee kan gaan doen. En misschien geeft het me een duidelijker beeld wat ik wil gaan doen na de havo”.
Wij als ouders waren meteen enthousiast en zijn haar gaan helpen om haar droom waar te maken.

Na het voorlopig inschrijven bij Masterskip was het wachten op toestemming van school.
De school wilde helaas niet meewerken aan het verlenen van de toestemming. Balen!
Maar doordat er nog een leerling met een van de reizen mee wilde en er wekenlang gesprekken over en weer gevoerd werden met school, ouders en Masterskip, ging de school uiteindelijk overstag en mochten beide leerlingen mee. En wat was ze blij!

‘De oceaan oversteek’
Masterskip maakt een reis vanuit Harlingen naar Cuba in verschillende etappes. Elisa wilde  graag mee met reis 2, ‘de oceaan oversteek’. Vanuit Tenerife naar het Caraïbisch gebied met een eindstop op St-Maarten.
Doordat het nogal wat tijd had gekost om de school over te halen, kwam ook de sponsoring, waarmee ze haar reis moest betalen, laat op gang.
Dankzij familie, vrienden en diverse bedrijven w.o. Pizza Lovers, Skipperland, Nauticshop en Hoekstra Vloeren uit Lemmer en Etapclub, advocatenkantoor Storm van ’s Gravesande had ze een aardig bedrag bijeengekregen.

Het vertrek
Op 24 november werd er op Schiphol afscheid genomen van familie en vriendin Irene, nog een groepsfoto van alle trainees, een laatste knuffel, een kus en… daar ging Elisa de douane door.

Aan boord wordt volgens een strak schema gestudeerd en moeten er toetsen gemaakt worden, 6 dagen per week, 4 uur per dag. Internet is er niet aan boord. De overige tijd wordt gebruikt voor algemene lessen, happy hour, zeillessen, wachtlopen.
Aan boord is tevens een groot team bestaande uit docenten, een zeilcrew en een scheepsarts. Elisa heeft een eigen mentor die haar controleert en dingen met haar bespreekt.
Ook zijn er excursies aan wal op de eilanden die ze aanlopen in het Caraïbisch gebied.
De reis eindigt op St-Maarten.

Terug op Schiphol
Als jullie dit lezen is Elisa (inmiddels 16) net aangekomen op St-Maarten.
Donderdag 10 januari gaan wij onze dochter weer ophalen van Schiphol.  Haar “dagelijkse leventje” zal dan weer verder gaan. Wij zijn uiteraard reuze nieuwsgierig naar de verhalen en of ze veranderd is na deze speciale ervaring.
Ben jij ook zo benieuwd en wil je haar volgen of misschien sponsoren.
Kijk dan op haar eigengemaakte website
elisaopzee.jouwweb.nl

Upload Image...
error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!