Eindelijk weer winst voor CVVO

Uitblinker Lars Rottiné kijkt toe hoe Robyn Bouma een kopduel uitvecht.

LEMMER – Afgelopen zaterdag reisde de hoofdmacht van CVVO af naar Sint Johannesga voor de wedstrijd tegen DWP. De opdracht was duidelijk: winnen om de kleine kans op een periodetitel te behouden. Op voorhand was dit geen gemakkelijke opgave omdat er al zeven keer achter elkaar niet was gewonnen, terwijl DWP juist aan een hele goede serie bezig was. Het eerste half uur was de wedstrijd behoorlijk in evenwicht. De eerste grote kans was voor CVVO, maar het schot van Lourens Visser ging voorlangs.

Redding

Meteen daarna had Jeen Willems van DWP zijn ploeg op voorsprong kunnen zetten toen hij alleen voor Merlijn van Dijk op dook. Merlijn, die zich prima ontwikkelt, redde echter uitstekend. CVVO wisselde laag en hoog verdedigen met elkaar af en Lourens Visser kon bij het uitvoeren van de laatstgenoemde variant de bal onderscheppen. Hij liet vervolgens een streep los die de keeper van DWP te machtig was: 0 – 1. Robyn Bouma kreeg vlak daarna de bal uit een voorzet van Lourens op een presenteerblaadje, maar Robyn miste het leer volledig. Even later had Lourens zelf zijn tweede van de middag kunnen aantekenen, maar zijn schot verdween hoog over de dwarsligger.

Na de thee

Na de thee was het opnieuw Jeen Willems van DWP die een kans kreeg, maar hij had het vizier deze middag duidelijk niet op scherp. Ook zijn teamgenoot Anton Holtrop miste een goede kans. Vervolgens was het weer de beurt aan CVVO. Uitblinker Lars Rottiné schudde twee tegenstanders van zich af om vervolgens onder toeziend oog van zijn trotse pake Skelte Rottiné beheerst de 0 – 2 aan te tekenen. Ondanks deze mooie voorsprong viel er langs de kant ook een kritische noot te beluisteren over maar liefst vier foute ingooien aan CVVO-kant. Mogelijk dat de heren van het vlaggenschip eens een kijkje kunnen nemen bij de jongetjes van de jo-8 die wel even voor willen doen hoe je een bal ingooit: bal uit de nek en beide voeten op de grond houden. Maar alle gekheid op een stokje, CVVO speelde goed en bracht dat nog verder tot uitdrukking in de score.

Jelle Kok geeft visitekaartje af

Debutant en jeugdspeler Jelle Kok, die was ingevallen voor de moegestreden Remco de Vries, gaf nadrukkelijk zijn visitekaartje af. Eerst leverde hij na een onderschepping en een uitstekende rush de bal af bij Jorn Dijkstra die het leer net niet goed bij Lourens Visser kon bezorgen. Daardoor werd de actie net niet beloond met een goal. Toch was het daarna wel raak toen Jelle na een hoekschop van Jelmer Visser boven alles en iedereen uit torende en knap raak kopte: 0 – 3.

Nog twee jeugdspelers vallen in

Inmiddels waren nog twee talentvolle jeugdspelers ingevallen: de gebroeders Heeres. Teije en Senne lieten zien prima mee te kunnen op het niveau van het eerste elftal. De 0 – 3 leek een geruststellende voorsprong, maar toch kwam CVVO nog in de problemen. Yannick Keetman, bezig aan een sterk seizoen, deponeerde de bal in eigen doel: 1 – 3. Dit was trouwens een jubileumdoelpunt want het was Yannick Keetman zijn 25e eigen doelpunt dat overigens alleen door de mannen van DWP werd gevierd. Vlak voor tijd kwam DWP via Brando Lammers zelfs nog op 2 – 3 maar tot opluchting van CVVO bleef het daarbij. Deze uitslag betekent dat CVVO tot de laatste competitiewedstrijd meedoet om de prijzen. Hopelijk kan er zaterdag aanstaande een klein feestje worden gevierd met een periodetitel. Als dat niet lukt zal het ook goed toeven zijn op sportpark de Rien. Na afloop van de wedstrijd tegen het al gedegradeerde Oeverzwaluwen is er namelijk een DJ en een barbecue.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!