Eeuwig een pup in huis

Gratis informatieavond over de ouder wordende hond

Het begon op de kerstmarkt in Echtenerbrug…. Daar leerden wij elkaar kennen. En onze passie voor het werken met dieren schepte een band.
Dát maakt ook, dat we onze koppen bij elkaar hebben gestoken. Beiden hebben we een andere invalshoek om onze beestenliefde en kennis over te dragen, maar het sluit perfect op elkaar aan.
Anita weet iets meer van bewegen en verkeerd bewegen, ik weet iets meer van ziektes en voeding. Dat heeft ertoe geleid, dat het ons heel erg leuk lijkt, daar wat meer over te vertellen.
Nee, niet een saaie opsomming van wat goed is en wat niet. Want ook nu leiden er wel 100 wegen naar Rome. Niemand heeft de volledige waarheid in pacht. We zullen natuurlijk een aantal zaken op tafel brengen, maar we kijken ook uit, naar het gesprek erover.
Hoe doe je dat nu met een grote hond, of juist met een ieniemini, die makkelijk vanuit je armen op de grond wil springen.
Of hoe zit het nou met voeding van de Aldi, is dat vergelijkbaar met Mc Donalds voor ons?
Als je een puppy in huis neemt, laat je je voorlichten, kom je een paar keer bij de dierenarts en ga je naar puppy cursus. Bovendien weet iedereen je te vertellen wat je wel en niet moet doen. Als de hond wat ouder wordt en over de helft van zijn leven is, verdwijnen al die goede adviezen wat naar de achtergrond en gaat het zoals het gaat. Maar het is wel degelijk de moeite waard om ook bij honden in de tweede helft van hun leven extra aandacht te blijven besteden aan een aantal zaken.
Nog steeds met de bal laten spelen? Naast de fiets laten rennen? Zwemmen? En wat te denken van voeding? Botten laten kluiven? Hoog kwalitatief voer geven? Jaarlijkse check bij de dierenarts zinnig of juist niet?
Dáár gaat het over op 20 februari in de Brêge. We nodigen iedereen bij deze uit om te komen luisteren, maar vooral ook om met ons van gedachten te wisselen. We starten om 19.30 uur met koffie en willen om 20.00 uur beginnen.
Voor ons is het handig als we ongeveer weten hoeveel mensen er gaan komen, dus als je wilt laten weten dat je komt, graag! Maar ook spontaan binnenvallen, is geen probleem.
Wie weet tot op de 20-ste!
Anita Oppedijk-Hoeksema, Librare Fysiotherapie voor Dieren in Echten ; info@librare.nl
Jantien Milders-Lubbert, Dierenartsenpraktijk Oer de Tjonger in Langelille ; oerdetjonger@gmail.com

Donderdag 20 februari
inloop vanaf 19.45 uur, start 20.00 uur
Dorpshuis De Brêge, De Veenscheiding 18, 8539 SH Echtenerbrug

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!