Een nieuwe badkamer: waar moet je op letten?

Als je van plan bent je badkamer te gaan verbouwen, dan is het verstandig om van tevoren even goed na te denken over wat je precies wilt. Dit klinkt wellicht voor de hand liggend, maar toch zien we vaak dat mensen achteraf spijt hebben van bepaalde keuzes die ze hebben gemaakt. In dit artikel geven we je daarom een aantal tips waar je rekening mee moet houden bij een nieuwe badkamer.

Wat is je budget?

Dit is misschien wel de allerbelangrijkste vraag die je jezelf moet stellen voordat je met de verbouwing van je badkamer gaat beginnen. Het budget bepaalt namelijk in grote mate welke materialen en producten je kunt gebruiken en hoeveel werk er nodig is om alles af te maken. Als je bijvoorbeeld een beperkt budget hebt, dan is het verstandig om simpele materialen te kiezen en eventueel minder werk te laten doen door een professional.

Wat vind je belangrijk?

Naast het budget, is het ook belangrijk om na te denken over wat voor soort badkamer jij precies wilt. Wil je bijvoorbeeld graag een luxe uitgevoerde badkamer met alle gemakken of volstaan simpelere voorzieningen? Of vind je hygiëne belangrijker dan esthetiek? Het is belangrijk om hier van tevoren over na te denken, zodat je niet achteraf spijt krijgt van bepaalde keuzes die je hebt gemaakt.

Welke stijl past bij jou?

Wanneer je gaat verbouwen, is het ook fijn om de badkamer in een bepaalde stijl uit te voeren. Kies bijvoorbeeld voor een landelijke stijl met natuurlijke materialen of ga voor een moderne look met strakke lijnen en RVS badkranen of zwarte badkranen. Er zijn veel verschillende stijlen mogelijk, dus bedenk van tevoren welke stijl bij jou past. Op die manier weet je zeker dat je achteraf niet teleurgesteld bent over hoe de ruimte eruit komt te zien.

Wat voor soort sanitair wil je?

Als je gaat verbouwen, is het logisch dat je ook nieuw sanitair gaat aanschaffen. Er zijn heel veel verschillende soorten wastafels, toiletten en douches op de markt, dus bedenk van tevoren goed wat voor soort sanitair jij precies wilt gebruiken in jouw nieuwe badkamer. Welke badmeubels kies jij?

Pak je de klus zelf op?

Belangrijk is om stil te staan of je de renovatie van je badkamer zelf doet of dat je het overlaat aan een professional. Dan gaat het bijvoorbeeld om klussen als verven, sanitair in de badkamer verwijderen en plaatsen, etc. Ga na of je de tijd, het budget en de kennis hebt om dit zelf te doen voordat je jezelf in de vingers snijdt.

 

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!