Dynhus verkoopt woningen en ontwikkelt beleid voor toekomst

Wat er precies met het kantoor in Lemmer gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

LEMMER – Op de website van Dynhus (met een doorverwijzing naar makelaars) werden de afgelopen weken flink wat woningen te koop aangeboden die overigens ook vrij snel verkocht waren of waar nog een bod op rust. In alle delen in Lemmer worden die voormalige huurhuizen te koop aangeboden. Van plan West tot het Rienpan en Lemstervaart. Op zich is dit niet vreemd stelt Dynhus. “We hebben al veel eerder een groep huurwoningen aangemerkt voor verkoop. Als we een huuropzegging ontvangen van een huurder met een woning uit deze aangemerkte groep voor verkoop, dan wordt deze woning voor verkoop aangeboden.”

Meer woningen te koop door fusie

Hoewel het lijkt alsof er nu meer woningen tegelijkertijd worden aangeboden is de groep woningen die is aangemerkt voor verkoop niet gewijzigd. Wat wel anders is, is dat de woningbouwcorporatie in Lemmer en Gaasterland is samengevoegd. Als grotere organisatie worden daardoor ook meer woningen verkocht. Vorig jaar werden gezamenlijk 14 woningen verkocht. De prognose is dat Dynhus jaarlijks ongeveer 20 woningen verkoopt in het gebied van Bantega tot Workum. Door het verkopen van woningen maakt Dynhus geld vrij dat kan worden ingezet voor het realiseren van nieuwbouw, renoveren, verduurzamen en wijkvernieuwing.

(Nog) Geen tiny houses, maar mogelijk wel tijdelijke woningen

Met de bouw en of ontwikkeling van Tiny Houses is Dynhus niet bezig. “Wel ontwikkelen we een nieuw vastgoedbeleid, waarin we een koers uitzetten hoe ons woningbezit over 10 – 15 jaar eruit zou moeten zien op basis van de kwalitatieve en kwantitatieve vraag. Daarin zien we een toename van huishoudens tot 2030 en daarna een afname. Wij denken daarom na hoe we de komende 9 jaar invulling kunnen geven aan de toenemende vraag naar huurhuizen. Door bijvoorbeeld te gaan werken met tijdelijke woningen. Of daar ook mogelijk Tiny Houses ingezet kunnen worden, is nu nog niet te zeggen. De plannen hiervoor moeten nog worden ontwikkeld.”

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!