Drukte voor de brandweer: brandende trailer, een gepikte maaier en meer

LEMMER/OOSTERZEE-ECHTEN – De brandweer wordt de laatste tijd nogal eens opgepiept. Voor boerenacties bijvoorbeeld waarbij van alles in de hens wordt gezet. Ook donderdag was er weer genoeg te doen voor de vrijwilligers. Wie vanaf Lemmer richting Heerenveen moest gistermiddag kwam daar al snel in een file/langzaam rijdend verkeer terecht. Het bleek daar te gaan om een brandende trailer die boven op de  “brug” aan de kant van de weg stond. Door een technische storing was de onderkant van de trailer gaan branden. De chauffeur had zijn vrachtwagen er al van los gekoppeld, maar de brand was daarmee niet geblust. 

Water van Langweer

Volgens de brandweer Lemmer op haar Facebookpagina was de melding dat de trailer volledig in brand stond. In de trailer dan ook nog mest, dus daarom werd groot opgeschaald in verband met de waterwinning. Ter plaatse viel het mee en waren alleen de collega’s van de Brandweer Sint Nicolaasga nodig voor de waterwinning. Op de weg ontstond door de situatie wel behoorlijk wat oponthoud. Automobilisten werden omgeleid en een deel kon stapvoets doorrijden op de A6. Het opruimen duurde nog flink wat uurtjes. Bij terug komst in Lemmer moest de tank weer gevuld worden met water. 

Maaimachine

Eerder al was de elektrische maairobot van de brandweer Lemmer ontvreemd. Daar waren ze vanzelfsprekend niet zo blij mee, maar op miraculeuze wijze vonden ze het apparaat terug aan de Zeedijk. Er loopt nog een onderzoek van de politie naar wie het apparaat heeft meegenomen.

Ook Echten aan de bak

Het was overigens niet alleen voor de brandweer Lemmer aanpoten, ook in Echten moesten ze aan de bak. Daar werden ze volgens hun Facebookpagina aan het einde van de ochtend in een tijdsbestek van ca 3 minuten gealarmeerd voor 2 incidenten op bijna dezelfde locatie. Doordat er te weinig bezetting was voor beide incidenten werd besloten dat de brandweer Echten met de blusboot naar een scheepsbrand op het Tjeukemeer ging. Ter plaatse vonden de vrijwilligers een schip voor anker liggen. Deze had motorproblemen waardoor er rook in het schip was ontstaan. De spuitgasten van Echten hebben samen met die van Langweer het schip gecontroleerd en afgesleept naar Echtenerbrug. 

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!