Drukke weken bij Travel-Point Reizen door Thomas Cook/Neckermann

LEMMER – Bij Travel-Point Reizen in Lemmer is het de afgelopen 2 weken extra druk geweest naar aanleiding van het faillissement van Thomas Cook en Neckermann Reizen.

“Toen het bericht kwam dat Thomas Cook in Groot- Brittannië faillissement had aangevraagd, hebben we gelijk alle klanten gebeld die hun vakantie bij ons geboekt hadden en hen goed geïnformeerd over de situatie. Financieel is, als men via ons boekt, alles gedekt. Maar minstens zo belangrijk is dat iedereen naar de vakantie uit kijkt en nu hun vakantie in het water zagen vallen.
Toen dinsdag ook duidelijk werd dat alle reizen van Thomas Cook Nederland niet meer door zouden gaan, zijn we met het hele team bij elkaar gekomen en hebben we tot laat in de avond voor iedere klant van het reisbureau alternatieven voor hun reis gezocht.
Met veel gezinnen die in de herfstvakantie of kerstvakantie zouden vertrekken was dit soms best een uitdaging. Daarom zijn wij ook ontzettend blij dat we voor al die klanten goede alternatieven hebben gevonden en zij gewoon heerlijk op vakantie konden en kunnen gaan. Ook hadden we een aantal klanten ter plaatse. Doordat wij geen wachttijden aan de telefoon hebben, konden we snel handelen en ook hier goede oplossingen bieden. Zij hebben gelukkig allemaal hun vakantie goed af kunnen maken”.

“We krijgen nu veel vragen van mensen die elders hebben geboekt. Het is namelijk nog niet mogelijk om als consument de reissom terug te claimen bij het SGR. Wij als reisbureau kunnen die al wel indienen. Daarom zijn mensen die zelf een reis geboekt hebben ook van harte welkom op het reisbureau aan de Vissersburen voor het uitzoeken van een nieuwe reis en het indienen van de claim.
Na het wegvallen van Thomas Cook/Neckermann, valt er ook een groot aanbod in reizen weg op de Nederlandse markt.
We zien als reisbureau dat veel bekende hotels en appartementen nu al door andere reisorganisatie worden aangeboden. Naast TUI, één van de grootste reisorganisatie, met wie we goed samen werken, werken we ook samen veel andere kleinere, soms onbekende reisorganisaties, die vaak een verrassend scherp aanbod hebben of andere voordelen bieden zoals het zeker zijn van je vluchttijden.
En niet onbelangrijk, ook deze reisorganisaties zijn aangesloten bij het SGR, zodat u financieel altijd gedekt bent”. Monique Jansma van Travel-Point Reizen,
Vissersburen 82, Lemmer

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!