Dit is Juul: schrijfster en nieuwe bewoonster van het Papageno huis Lemmer

LEMMER – Zaterdag werd het nieuwe Papageno huis in Lemmer geopend. Het was er ongelofelijk druk en heel veel mensen spraken hun waardering uit over hoe mooi het complex is geworden.

Schrijfster Juul Maatman

In de hal zat Juul Maatman. Met voor zich het boek dat ze heeft geschreven en dat de titel “Zie jezelf” draagt. En dat naast haar schrijfwerk eveneens gevuld is met zelfgemaakte foto’s. In het boek geeft Juul een inkijkje in haar belevingswereld. “Ik heb best een dikke huid opgebouwd in de loop der jaren. In mijn boek laat ik zien dat het ook anders kan,” zegt ze daarover.

Verhuizing

Juul was aanwezig omdat ze schrijfster is en ervaringsdeskundige. Maar ook omdat ze vandaag verhuist naar het nieuwe Papageno huis en één van de bewoners wordt.

Op de vraag of de 21-jarige het spannend vindt, antwoordt ze:”Ik heb gezonde spanning.” Juul wil graag leren haar zelfstandigheid te laten groeien en ze hoopt dat haar zelfvertrouwen omhooggaat in de nieuwe setting. Ook wil ze graag haar talenten naar voren halen: echt een uitgangpunt van het Papageno huis.  Over de plek is ze in ieder geval heel tevreden. “Het is hier prachtig.” Ook vindt ze het mooi dat er veel interactie zal zijn met mensen uit het dorp.

Boek

Wie interesse heeft in het boek van Juul kan haar mailen op juulmaatman@mail.com

Interview

Lemsternijs heeft ook nog een interview gehouden met de organisatie die zorgt voor het wonen en verblijven. Daarin wordt uitgelegd hoe het precies werkt in het Papageno Huis en de methodiek die wordt gebruikt om de cliēnten uit te dagen en ze te laten groeien. Dat interview volgt later.