Direct pad naar het Woudagemaal

CDA wil rechtstreekse verbinding tussen Werelderfgoed en Lemster strand onderzoeken.
De wens is een pad vanaf het strand langs de inlaatsluis naar het Woudagemaal.

LEMMER – Met het doortrekken van het wandel- en fietspad moet er een rechtstreekse verbinding tussen het Lemster strand en het Ir. D.F. Woudagemaal komen. CDA De Fryske Marren verwacht dat het verlengen en opwaarderen van het Waterkeringpad van meerwaarde is voor de verdere toeristische ontwikkeling van Lemmer.

,,Op de IJsselmeerdijk vanaf Lemmer richting het Woudagemaal ligt een toeristisch voet- en fietspad. Een rechtstreekse verbinding naar het stukje Werelderfgoed is op dit moment fysiek onmogelijk. Wij zouden graag zien dat het college van burgemeester en wethouders in overleg treedt met Wetterskip Fryslân om de mogelijkheden van een dergelijke verbinding te onderzoeken”, legt raadslid Roel Roelevink van CDA De Fryske Marren uit. Aankomende woensdag dient de partij tijdens de raadsvergadering een motie in.
Met een nieuw pad wordt het interessanter om wandelend of fietsend zowel het Woudagemaal te bezoeken, als het Lemster strand en centrum aan te doen. ,,Naast de toeristische waarde is een directe verbinding ook voor de lokale bevolking een toevoeging, op het bestaande ‘rondje Dok’ en ‘rondje Stoomgemaal’”, voegt het Lemster raadslid toe.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!