Dienstencentrum viert DAG van de Ouderen

50 personen hadden zich opgegeven voor de 'Maaltijdproeverij', klaargemaakt door Gerrit Overwijk, chef-kok Suderigge

LEMMER – Deze week werd in het Dienstencentrum senioren Lemmer de Dag van de Ouderen gevierd. De dag werd gevuld met een zeer afwisselend programma bestaande uit een informatieve ochtend, een maaltijd en een muzikale middag.
Mr. Klaas Bunk, ( straf- ) rechter in Leeuwarden trof een zeer actief luisterende zaal met ruim 50 personen. Over de vele onderwerpen die aan de orde kwamen, o.m.: hoe gaat een rechter te werk, boete, werkstraf of gevangenisstraf, de lange duur van de rechtszaken, de rol van de officier van justitie en de getuigen, de positie van het slachtoffer en de gang van zaken bij de rechtbank.
Aan de hand van vragen uit de zaal, veelal bekend uit de media wist de heer Bunk op vlotte en humoristische wijze vaak persoonlijke antwoorden te geven.

Tussen 12.00 uur en 13.30 uur was er voor de aanwezigen een maaltijdproeverij. Deze was verzorgd door de heer Gerrit Overwijk, chef-kok van Woonzorgcentrum Suderigge. Vooraf gaf hij informatie over de mogelijkheden om te kunnen deelnemen aan de maaltijden bij Hof en Hiem als bijvoorbeeld zelf koken een probleem wordt.
De middagactiviteit bestond uit een Meezing Muziek Quiz uit de jaren 50,60,70 en 80 van de vorige eeuw. Iedere aanwezige werd aan de hand van muziek- en filmfragmenten uitgedaagd om 50 meerkeuzevragen te beantwoorden. Vele zeer bekende zaken op muziekgebied kwamen voorbij. Een zeer geslaagde, gezellige maar pittige quiz, waarbij de winnares een score wist te behalen van bijna 80%!
De aanwezigen op deze dag was ’s morgens een leerzame, lekkere en leuke dag beloofd en dat is het zeker ook geworden.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!