Dienstencentrum Senioren viert de Dag van de Ouderen

LEMMER – Op dinsdag 11 oktober wordt in het Dienstencentrum Senioren in Lemmer de Dag van de Ouderen gevierd, bedoeld voor 55-plussers uit Lemmer en omgeving. Deze dag zal gevuld worden met een zeer afwisselend programma, bestaande uit: een informatie-ochtend, een maaltijd en een muzikale middag.

Meldkamer Noord-Nederland

Om 10.00 uur (deuren open om 09.30 uur) begint de dag met een presentatie van mevrouw Tine Glas over de meldkamer Noord-Nederland. Tine Glas is verpleegkundige centralist op de meldkamer Noord-Nederland in Drachten. De presentatie gaat o.a. over wat er gebeurt als u een ambulance nodig heeft en 112 belt. Hoe de melding volgens protocol wordt aangenomen, welke vragen er worden gesteld (en waarom) en hoe instructies (soms levensreddend) worden gegeven. Maar ook hoe de melding wordt uitgegeven aan de ambulance.

Maaltijdproeverij

Tussen 12.00 uur en 13.30 uur is er een maaltijdproeverij uit de keuken van Woonzorgcentrum Suderigge (Hof en Hiem). Tevens wordt u geïnformeerd over de mogelijkheden van Hof en Hiem. Wordt zelf koken ooit een probleem of bent u alleen en zoekt u gezelligheid tijdens het eten of bent u gewoon nieuwsgierig? Alle beschikbare informatie krijgt u mee. Hier ligt een kans om kennis te maken met de mogelijkheden van het inlooprestaurant van Suderigge.

Shantykoor

Om 13.30 uur gaan de deuren weer open voor het middagprogramma. Van 14.00 -16.00 uur treedt het Shantykoor Lemmer op. Zij zingen liedjes die betrekking hebben op het leven en werken aan boord van vroegere zeilschepen. Maar ook populaire volksliedjes die vaak gingen over vrolijke en ernstige voorvallen uit het zeemansleven. Al met al belooft het een fijne middag te worden waar de gezelligheid centraal staat.

Deelnemen

Er zijn diverse mogelijkheden om deel te nemen aan deze dag;
Alleen de ochtend of de middag, met of zonder maaltijd. Maar wilt u de sfeer van de dag proeven, schrijf u dan voor de hele dag in. Voor het deelnemen aan deze dag wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Opgave

Opgave met vermelding van keuze en/of nadere informatie bij: Bert Schotanus, telefoonnummer 0514-563566
Laatste dag van aanmelden is 4 oktober. Wees er snel bij, want vol is vol!!

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!