Info – Afzetting en parkeren Dickens Lemmer

Voor het Dickens Festijn zijn ze druk bezig met het opbouwen.
Maar hoe zat het ook alweer met al die afzettingen.
Wat is bereikbaar en wat niet. De organisatie heeft het even voor u op een rijtje gezet.

ORGANISATIE – “Het toestromend verkeer wordt via Follega geleid om de Rondweg zoveel mogelijk te ontlasten. Ondanks dat we ons uiterste best doen om de bezoekers buiten het centrum te laten parkeren, zal er vast enig overlast ontstaan van parkerende voertuigen in uw omgeving.
We vragen hiervoor uw begrip”.

Rondweg
Aan de Rondweg wordt volop gewerkt. Om het verkeer zo veilig en vlot mogelijk door te laten rijden is in overleg met de gemeente en politie besloten om de kruising Rondweg-Straatweg deels af te sluiten. Vanaf 15.00 uur staan hier verkeersregelaars, de stoplichten worden op knipperen gezet. U kunt vanaf de Rondweg gewoon naar de Melkweg en Kastanjeleane rijden. Vanaf daar is de weg voor voertuigen gesloten in de richting Follega.
Verkeer kan vanaf deze kruising niet richting het centrum. Een alternatief is bij de Mac Donalds de Riensingel in te rijden.

Kruising Rondweg-Spaanderbank- Brekkenweg
is helaas nog niet klaar en blijft nu toch GESLOTEN.

De afslag Rondweg-Plattedijk is wel open, echter na de afslag van de ijsbaan is een wegversperring. V
erkeer kan wel de Villa Novalaan of de Industrieweg / Vuurtorenweg inrijden, rechtdoor is niet mogelijk. Lemmer verlaten is uiteraard wel mogelijk.

Straatweg

Ook aan de Straatweg wordt gewerkt.
Speciaal voor het Dickensfestijn wordt deze tijdelijk opengesteld. Het verkeer vanaf de A6 wordt zoveel mogelijk via Follega geleidt.
Deze weg dient tevens als een buffer mochten alle beschikbare parkeerplaatsen bezet zijn. Er kan op aanwijzing van verkeersregelaars aan de zijkant geparkeerd worden. Dit is dan ook de reden dat de weg tussen 15.00 uur en +/- 21.00 uur éénrichtingsweg gaat worden.
Verkeer vanaf de Melkweg, Kastanjeleane en Wielewei (Berdinge) moet dan rechtsaf richting Lemmer. En vanaf industrieterrein Lemsterpark (Karwei) verplicht linksaf.

Als op de Straatweg niet is geparkeerd, ligt het in de verwachting dat het eenrichtingsverkeer tegen het einde van Dickens op zaterdag en zondag rond 20.00 uur wordt opgeheven zodat het wegrijdend verkeer Lemmer in twee richtingen kan verlaten. Borden en verkeersregelaars regelen de tijdelijke status van deze weg.
Verkeer vanuit Balk wordt in eerste instantie naar de Industrieweg/Vuurtorenweg gestuurd.
Indien dit ‘vol’ is wordt door middel van een tekstkar bezoekers naar industrieterrein Lemsterhoek geleidt. Vanaf hier rijden pendelbussen naar het centrum.

Winkels
We proberen de parkeerterreinen van supermarkten zoveel mogelijk te ontzien, maar geven het dringend advies om uw boodschappen, waarbij de auto noodzakelijk is, op zaterdag en zondag vóór 12 uur te doen. Na 12 uur wordt het verkeer op verschillende plaatsen gestremd.
Het parkeerterrein aan de Stationsweg bij de Jumbo zal worden gesloten voor bezoekers van Dickens en is opengesteld voor standhouders en winkelend publiek, maar garanties kunnen we niet geven.

Polsbandje
Aan bewoners/ondernemers die aan de route zitten zijn polsbandjes uitgedeeld. Hiermee hebben ze vrije toegang om bij hun woning/pand te kunnen komen.
Degenen die een achteruitgang hebben die uitkomt buiten het evenemententerrein hebben om deze reden geen polsbandje gekregen.
De polsbandjes geven GEEN TOEGANG tot de geplande voorstellingen.
Bewaar dus het entreekaartje goed, hierop wordt gecontroleerd bij de ingang van de voorstellingen.

Upload Image...
error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!