De Wildeman gaat weer open

De Wildeman (één van de rijksmonumenten in Lemmer)

LEMMER – Twee ondernemers uit Kampen voegen een nieuw hoofdstuk toe aan de lange horecageschiedenis van De Wildeman. Na een lange periode van leegstand openen
Albert Spijker en Stephan Dijkstra medio april de deuren van het befaamde etablissement aan de Schulpen.

In samenwerking met zorgbedrijf PerspektieV gaan zij het horecabedrijf combineren met acht opleidingsplekken voor jongeren. “Wij creëren acht woon- en werkplekken waar jongeren, in een vertrouwd leerling-meesterklimaat, ervaring op kunnen doen in het horecavak,“ vertelt Dijkstra. “Wij gaan daar aan de slag met een groep jongeren die erg gemotiveerd zijn om die ervaring op te doen. De gasten in het grand café en het restaurant zullen dezelfde gastvrijheid ontvangen als vroeger.”
Een team van horeca professionals en gecertificeerde pedagogische professionals begeleidt de jongeren om het gewilde diploma te bemachtigen. “In samenwerking met onze regionale zorgpartners zullen wij invulling aan deze plekken gaan geven,” aldus Spijker.

Grandeur
Dijkstra is zich ervan bewust dat De Wildeman een belangrijke plaats in de Lemster geschiedenis inneemt. “Wij zijn dan ook erg trots. De Wildeman is een grote naam en wij willen de oude grandeur weer laten herleven. Dit beschouwen we als een serieuze uitdaging, één die de moeite waard is. Ik hoop dat de Lemsters dit ook gaan terug zien in hun ‘Wildeman’, in het eten en in de sfeer.”

Persoonlijke ontwikkeling

Voor de sociaal ondernemers van de Wildeman is de samenwerking met PerspektieV en de jongeren die zij begeleiden van groot belang. Deze organisatie heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van jongeren en jongvolwassenen op diverse woonlocaties in Fryslân, Overijssel, Flevoland en Gelderland. Daar bieden zei een stabiele woonomgeving, zorg en hulp aan jongeren die vastlopen bij hun scholing, op hun werk of in hun persoonlijke ontwikkeling.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!