De terrassen weer open: gezellig, maar nog geen vetpot

LEMMER – Vandaag mochten dan eindelijk de terrassen weer een klein beetje open. Een klein beetje want alleen van 12 tot 6. In die 6 uur veel geld verdienen valt nog niet mee, zeker niet als het weer niet meezit. En dat weer zat vandaag eerst wel mee, maar later op de middag werd het toch een stuk frisser. Bij Pizzeria La Gondola trokken ze daarom alle registers open. De parasols gingen open, de heaters gingen aan. Verder lagen de dekentjes klaar, voor de koukleumen onder ons. Ook bij De British Pub stond de terrasverwarming heerlijk aan en zorgde de overkapping voor behaaglijkheid.

Dat veel mensen wel weer zin hadden in een drankje en een hapje en gezelligheid met elkaar, was overal wel te zien. Maar heel veel anderen waren nog gewoon op het werk. Zij wilden misschien wel, maar konden niet. Er waren ook horecagelegenheden zoals Het Centrum in Lemmer die er bewust voor had gekozen hun terras niet te openen. Met de niet zo mooie weersberichten in het vooruitzicht, wilden zij het risico niet nemen veel voedsel weg te moeten gooien of personeel op te moeten trommelen voor slechts enkele gasten.

Om 4 uur aan de biefstuk?

Om te vieren dat de terrassen open waren bestelden velen een wijntje, biertje of een cocktail. Ook werden vanzelfsprekend hapjes aangerukt, maar om nu om 4 uur aan de biefstuk te gaan zitten is ook al zo wat. Rond 5 uur hadden sommige gasten al wel zin in een pizza of pasta en die konden voor het eerst dus weer gewoon geserveerd bij La Gondola. Maar wie dat te vroeg vindt, kan altijd nog heel uitgebreid gaan lunchen wat later in de middag. En als het weer niet zo fijn is, dan zit er niet veel anders op dan in thermo ondergoed, met de snowboots aan en de zuidwester op plaats te nemen. “Maar we hopen vooral dat we heel snel weer gewoon open mogen,” aldus Agostino Panebarco van het Italiaanse restaurant. Het afhalen van gerechten kan bij veel horecagelegenheden vanzelfsprekend nog wel steeds na 6 uur.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!