De magie van Yin Yoga

LEMMER – Yin Yoga is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het aanbod van lessen. Het is op dit moment de Yoga-vorm die in veel studio’s het meest wordt gegeven! En ik snap dat heel goed. Toen ik een aantal jaren geleden begon met yoga was mijn eerste les een Yin Yogales. In eerste instantie dacht ik dat het niet echt iets voor mij zou zijn. Veel te rustig. En wat doe je eigenlijk als je drie minuten in 1 houding moet zitten.

Na de Yin Yogales was het even een ander verhaal. Ik was helemaal overrompeld. Wat was dit heerlijk! Ik voelde me zo relaxed en ontspannen. Terwijl de houdingen die ik aannam dat zeker niet altijd waren. Sterker nog de meeste waren best oncomfortabel. En weinig doen betekend niet dat je niets doet. In tegendeel.

Wat doet Yin Yoga dan met je?
Het geeft je tijd en ruimte om je lichaam te voelen en te verkennen als je een houding langere tijd aanneemt. Daarna ga je navoelen en ervaar je een diepe staat van ontspanning. En die combinatie is ontzettend fijn!
Yin yoga richt zich op het soepel maken van bindweefsel dit in tegenstelling tot de meer yang vormen van yoga, die zich richten op het versterken en soepel maken van de spieren. Wanneer bindweefsel langdurig wordt gestimuleerd, 3-5 minuten door mild strekken of creëren van druk, word hyaluronzuur aangemaakt. Het weefsel wordt hierdoor vochtiger waardoor je beter kan bewegen, soepeler en flexibeler wordt.

Nu begrijp je waarschijnlijk beter waarom Yin Yoga zo fijn is en je een diep gevoel van ontspanning geeft. Het laat letterlijk je energie weer stromen door je hele lichaam. Hoe vaker je yin yoga beoefend en ook echt de tijd neemt om na te voelen na de houding, hoe gevoeliger je wordt voor deze sensaties. Heerlijk toch?

Ben je nieuwsgierig geworden naar Yin Yoga? Kom dan een gratis proefles volgen en ervaar zelf wat Yin Yoga met je doet.
Vrijdag 27 november is er een open Yin Yogales bij Mind Your Moves in Lemmer. Kom kennis maken met de studio van Mind Your Moves en met de Yin Yoga.
De les is voor iedereen toegankelijk.
Er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar vol = vol

Vrijdag 27 november
Tijd: 11.00 uur tot 12.30 uur
Adres: Kadijk 9 te Lemmer
Inschrijven kan via mindyourmoves.nl
Namasté

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!