De leukste accessoires voor in de vensterbank

De vensterbank, in de meeste huishouden een volgepakte plek met vazen, kandelaars en allerlei andere prullaria. Ontzettend zonde, want de vensterbank is wel degelijk een onderdeel van ons interieur. Niet alleen praktisch, maar ook optisch enorm belangrijk. Daarnaast zorgt een te volle vensterbank ook voor een drukke en rommelige uitstraling zowel vanuit binnenshuis, maar ook buitenshuis. Mensen die langs je huis lopen, zullen al snel de conclusie trekken dat ook de rest van het huis rommelig is. Door je vensterbank goed en stijlvol in te richting zal je merken, dat dit ook een positieve uitwerking heeft op de rest van je interieur. In dit artikel zullen we je enkele handvaten geven voor een stijlvolle ingerichte vensterbank.

Vazen

Vazen zijn bij uitstek geschikt als decoratie voor je vensterbank. Niet alleen om de inkijk te beperken, maar ook ter decoratie een waardige toevoeging. Je kunt ervoor kiezen je vaas te voorzien van een prachtig boeket bloemen, zowel vers als droogbloemen behoren tot de mogelijkheden. Let er wel op, dat wanneer je kiest voor één of meerdere vazen, deze niet over de vensterbank steken. Want dat heeft als risico dat ze eenvoudig kunnen worden omgestoten, maar ook oogt het niet heel fraai. Dit geldt voor zowel de voor als achterkant. Je kunt je namelijk voorstellen, dat wanneer je vaas strak tegen de raambekleding staat, dit zowel optisch als praktisch niet prettig is. De trend van dit moment zijn panter vazen. Een panter vaas op de vensterbank in combinatie met een tafelhaard rond de winter, zorgt ervoor dat jij het geheel enorm sfeer

Kandelaar

Onze vensterbank is vaak niet veel breder dan een centimeter of dertig. Het is dan verstandig te werken met smalle accessoires. Dit zorgt ervoor dat het strak en ook stijlvol oogt. Accessoires zorgen ervoor dat je huis knus oogt. Kandelaren kenmerken zich als stijl- en sfeervol. In combinatie met een prachtige vaas aan de ene kant van je vensterbank, één of een set kandelaars aan de andere kant en in het midden een echte eyecatcher, zorgt ervoor dat het je volledige interieur een echte boost geeft. Kies je voor een set kandelaars, dan is het goed te werken met verschillende hoogtes, dit geeft een optisch speelser effect, wat zorgt voor net dat stukje extra.

Tijdschriften

Steeds vaker, zien we dat er ter decoratie wordt gekozen voor een stapel boeken of tijdschriften. We hebben het dan uiteraard niet over een paar opgevouwen kranten, maar speciaal hiervoor geschikte boeken. Zo kun je kiezen voor een prachtige modeboek of een paar echte vakbladen op het gebied van styling en interieur. Door deze mooie op te stapelen en in de hoek van je vensterbank te positioneren, zal je zien dat dit een ontzettend leuk en chique ogend effect geeft. Heb je buiten een sfeerhaard tafel, dan zijn deze tijdschriften misschien een wat minder verstandige keuze. Door de wind kunnen ze nog wel eens openwaaien wat direct zorgt voor een rommelig ogend geheel. Iets wat je juist wilt proberen te voorkomen.

 

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!