De BIZ Vereniging Lemmer over kerstverlichtingsgrap: “serieus met een knipoog”

Deze mannen die voorheen de verlichting ophingen, hoefden niet echt lampje voor lampje in te draaien zoals in de 1 april grap werd genoemd. Archief foto Lemsternijs

LEMMER – Op 1 april kwam het bericht dat de BIZ Vereniging Lemmer 250.000 euro zou investeren in winterverlichting. Dit was uiteraard een 1 april grap. Hoewel de BIZ Vereniging Lemmer een serieuze partij is, willen ze met deze grap graag de aandacht vestigen op de ontwikkelingen van het dorpscentrum.

Niet concurreren, maar samenwerking

Dat de BIZ vereniging inzet op concurrentie met andere dorpen en steden is onderdeel van de grap. Het kernwinkelgebied van Lemmer kent een diversiteit aan horeca, winkels en diensten. Het heeft daarmee een unieke functie, waar het hele jaar door mensen door aangetrokken zullen worden. Deze diversiteit en functie hoort bij het dorpscentrum van de toekomst. De samenwerking van ondernemers binnen de BIZ Vereniging Lemmer zorgt dan ook voor een toekomstbestendig dorpscentrum.

Betrouwbare, serieuze vereniging

Het klopt dat de vereniging terughoudend is met het benoemen van bedragen, omdat het beschikbare budget afhangt van de WOZ-waarde van de panden waar de ondernemers in gevestigd zijn. “Als serieuze vereniging moeten wij voorbereid zijn op mogelijke tegenvallers. Tegenvallers kunnen optreden omdat prijzen hoger worden, maar dus ook omdat inkomsten niet op voorhand vast liggen. De BIZ Vereniging Lemmer is daarom terughoudend met het wekken van verwachtingen omtrent exacte bedragen. Als we iets benoemen, willen we dat die informatie namelijk ook betrouwbaar is. Ook dat hoort bij een toekomstbestendige vereniging,” aldus de voorzitter.

De handen uit de mouwen

In de grap kwam ook naar voren dat de ondernemers in het kernwinkelgebied de handen uit de mouwen gaan steken. “Dat klopt absoluut, dat hebben ze immers altijd al gedaan. Onder de BIZ Vereniging Lemmer gaan al deze handen samen uit de mouwen. Het vertrouwen in elkaar is namelijk groot. De handen worden in praktische zin uit de mouwen gestoken, tijdens evenementen en activiteiten. Maar ook achter de schermen wordt hard gewerkt, voor bijvoorbeeld in overleg met partijen zoals de gemeente over bijvoorbeeld zwerfafval. Kortom met z’n allen staan wij er binnen de BIZ Vereniging Lemmer voor Lemmer.”

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!