Damclub Lemmer vist tegen Urk achter het net

Foto Pexels

LEMMER – In de Hoofdklasse van de PFDB competitie moesten de Lemsters dammers het thuis opnemen tegen koploper Urk. Zonder de verhinderde sterspeler Achterstraat werd het een zware dobber.

Aan de eerste twee borden voelden Hans Poepjes en Feike Muurling, tegen de damtoppers Van der Reest en Post, zich kennelijk als een vis in het water en verrichten allebei een huzarenstukje door met een gehaaid eindspel de remise alsnog over de streep te trekken. Joop Beetsma probeerde met een mooie centrum-flankaanval tegenstander Snoek binnen te hengelen. Na een te riskante doorbraak werd de hengel steeds zwaarder en ging Joop in het eindspel zelf kopje onder! Invaller Gabe Heijboer kwam tegen Snijder moeilijk te staan, spartelde nog lang tegen maar ving uiteindelijk ook bot. Iepie Poepjes en Bauke van der Werff kwamen tegen respectievelijk Romkes en Visser in zwaar weer terecht, maar met wat kunstig manoeuvreren wisten ze toch nog de remisehaven veilig te bereiken. Lemmer – Urk uitslag 4-8!

Onderling competitie

Hans Poepjes herfstkampioen
Voor de onderlinge competitie werden nog een drietal wedstrijden gespeeld, uitslagen:  Jan Visser – Jaap Oosterdijk 1-1, Zwaantje van der Werff – Willem Akkerman 1-1, Jelle Jellesma – Andries de Ruiter 2-0.

Op dit moment wordt de ranglijst aangevoerd door Hans Poepjes, deze mag zich nu terecht herfstkampioen noemen. Maar Hans wordt op de hielen  gezeten door een illuster trio, te weten Peter Achterstraat, Iepie Poepjes en Joop Beetsma, die alle drie nog titelaspiraties hebben. Dat staat garant voor een spannende ontknoping in 2023!

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!