Damclub Lemmer van start met nieuw seizoen

Foto Pexels

LEMMER – Met een ledenvergadering opende Damclub Lemmer het nieuwe Damseizoen 2022-2023. Voorzitter Hans Poepjes zorgde voor een vlotte afwikkeling van de agendapunten. Alleen de vacature voor de bestuursfunctie van penningmeester was nog wel even een dingetje! Aangezien het niet direct storm liep van kandidaten is dit voorlopig even geparkeerd.

Bekertoernooi

Ook dit seizoen is er naast de reguliere onderlinge competitie weer een bekertoernooi. Peter Achterstraat verzorgde de loting voor de eerste ronde, waarbij uit de pet van Joop al als eerste de kraker Beetsma – Achterstraat te voorschijn kwam. In de PFDB competitie doet Lemmer weer met een zestal mee met als competitieleider Hans Poepjes.

Simultaanwedstrijd

De avond werd afgesloten met de traditionele simultaanwedstrijd, dit keer door de damtoppers Hans Poepjes en Peter Achterstraat tegen de rest. Hans haalde een score van 75% en moest alleen het onderspit delven tegen Joop Beetsma, die kennelijk snode plannen heeft dit seizoen! Peter Achterstraat haalde de maximale score van 100 % en is nu al de grote titelfavoriet.

Damliefhebbers welkom

Damliefhebbers kunnen maandagavond even langs komen in buurthuis De Zandbanken, Spaanderbank 7-A, om onder het genot van ‘een bakje en een borrel’ geheel vrijblijvend ook de sfeer te proeven en in een “proefpotje” hun damkunsten te vertonen.