CVVO zorgt voor plottwist tegen VVI

LEMMER /IDSKENHUIZEN – Op zaterdag 12 oktober moest CVVO aantreden tegen Voetbal Vereniging Idskenhuizen, VVI dus. Een reis van 11,5 kilometer die per gesponsorde bus (!) werd afgelegd opdat een ieder na afloop van een biertje en live muziek in de kantine kon genieten. Maar eerst de wedstrijd zelf. Een oefenwedstrijd eerder in dit seizoen leerde al dat VVI de beter voetballende ploeg is. En dat werd in dit competitieduel bevestigd.

Lemster trainer

VVI, dat getraind wordt door de sympathieke Lemster Tjalling Bergstra, was over het algemeen technisch beter en ook fysiek sterker. De mannen uit Idskenhuizen verstoorden de Lemster opbouw, zodat CVVO zich veelvuldig van de lange bal moest bedienen. Vaak werd die bal dan een prooi voor VVI. Toch kwam CVVO na 10 minuten verassend op voorsprong. Goed doorzetten van Joute Pieter Visser zorgde voor verwarring bij ‘het andere oranje’. Een verdediger van VVI speelde de bal breed op CVVO-er Senne Heeres die de bal in een leeg doel kon deponeren: 0 – 1.

Goal

VVI schakelde nog een tandje bij en was vooral via de pijlsnelle Guido de Weerd gevaarlijk. Na een glijpartij van Marrin van der Zwaag verscheen VVI alleen voor doelman Lars Brouwer maar Lars won zoals zo vaak het één tegen één duel. Toch kwam VVI op 1 – 1 nadat Joure Pieter de bal verloor toen hij (te fel?) op de huid werd gezeten. Guido de Weerd werd de diepte in gestuurd en schoot snoeihard de 1 – 1 binnen. Vlak daarna behoedde Lars Brouwer CVVO opnieuw voor een achterstand.

VVI op voorsprong

Een kleine 10 minuten na rust kwam VVI verdiend op voorsprong. Jan Rien Boelsma profiteerde van zijn lengte en kon de bal na een hoekschop bij de tweede paal binnenkoppen, ook omdat Lars Brouwer uitgleed: 2 – 1. CVVO leek meteen wat terug te kunnen doen toen Tije Heeres op rechts een vrije doortocht kreeg. Helaas kon hij de bal niet bij een blauwhemd bezorgen, zodat deze kans verloren ging. Ondertussen ging VVI door met waar het de hele wedstrijd al mee bezig was: goed voetballen.

Stuiterbal

Guido de Weerd leek de wedstrijd in het slot te gooien toen hij vanaf de linkervleugel naar binnentrok en een schot los liet. Gelukkig voor CVVO stuitte de bal via de binnenkant van de paal het veld weer in. VVI bleef op zoek naar een derde treffer, maar Lars Brouwer toonde zich andermaal een sta in de weg. Ondertussen pegelde Tije Heeres nog een keer over het doel. Het leek er op dat CVVO, ondanks dat het snoeihard werkte, zonder punten in de bus moest stappen.

Alles veranderde

In een paar krankzinnige minuten veranderde echter alles. In minuut 90 ontving Senne Heeres de bal op de linkervleugel. Hij speelde op schitterende wijze twee verdedigers uit, waarna hij de bal terug trok op sluipschutter Gerben Visser. Gerben toonde weer zijn ‘Torinstinct’ en zorgde voor de gelijkmaker: 2 – 2. Dit leidde tot dolle vreugde bij CVVO. De hele ploeg, inclusief ‘de bank’ stortte zich op de doelpuntenmaker om het ‘bonuspunt’ te vieren. Het werd echter nog mooier toen CVVO in blessuretijd nog een vrije trap mocht nemen aan de linkerkant van het veld. Ondanks dat een kennelijk niet zo deskundige supporter vanaf de kant verdediger Lammert Schut sommeerde om achter te blijven om het bonuspunt veilig te stellen, ging Lammert toch mee naar voren om de vrije trap te nemen. Hij bezorgde de bal bij de tweede paal, waar spits Nick Buitenga binnenkopte: 2 – 3.

Uitzinnige vreugde

Dolle vreugde ging nu over in uitzinnige vreugde, zeker omdat vlak na deze goal het eindsignaal klonk. De ploeg vierde de overwinning met de supporters. Een zoete overwinning voor de CVVO, maar een bittere pil voor het sportieve VVI. Voetbal is een mooie, maar soms ook een wrede sport. Tijdens de terugreis in de bus werd het nooit meer rustig.