CVVO sluit af met een gelijkspel

LEMMER – Afgelopen zaterdag de 26e en laatste wedstrijd van het seizoen 2022 – 2023 tegen Oeverzwaluwen uit Koudum. Voor  het al gedegradeerde Oeverzwaluwen stond er niets anders dan de eer op het spel, terwijl er voor CVVO bij winst mogelijk nog een periodetitel in zou zitten. CVVO moest winnen en op de andere velden moest het meezitten. Aan de eerste voorwaarde werd al niet voldaan, zodat de nacompetitie niet werd bereikt. Niemand die daar echt om treurde.

Aardige pot voetbal

Al met al legden beide ploegen een aardige pot voetbal op het veld, met vier doelpunten, gelijkelijk over beide ploegen verdeeld. CVVO begon met name verdedigend zwak aan de wedstrijd. Lammert Schut, normaal gesproken de beste kopper van het team, kopte de bal te zacht terug naar Danny Burgers, waarna topschutter Jorn Pries van Oeverzwaluwen Danny met een lobje verschalkte. De 1 – 1 liet niet lang op zich wachten.

Gelijkmaker

Nick Buitenga kopte een lange bal keurig terug op Lourens Visser die van dichtbij de gelijkmaker aan kon tekenen. Toch keek CVVO in de eerste helft opnieuw tegen een achterstand aan. Danny Burgers, bezig aan zijn afscheidswedstrijd voor CVVO, kwam er te vroeg uit, waarna opnieuw Jorn Pries een voorzet bij de tweede paal simpel kon binnenlopen: 1 – 2 Danny gaf in de tweede helft zijn afscheid alsnog glans door twee schitterende reddingen. CVVO was toen al op 2 – 2 gekomen met een doelpunt dat in feite een kopie was van de eerste treffer, met dien verstande dat de rollen nu waren omgedraaid. Lourens kopte de bal voor het doel en Nick rondde af.

Reddingen door de keeper

De keeper van Oeverzwaluwen onderscheidde zich vervolgens met een paar uitstekende reddingen door schoten van Lourens en Nick met zijn benen te keren. CVVO leek alsnog de wedstrijd te winnen met misschien wel de mooiste aanval van de middag. De ingevallen Teije Heeres gaf een voorzet op zijn broer Senne die op zijn beurt de bal ‘in één tijd’ panklaar legde voor Nick Buitenga. De aanval verdiende een doelpunt, maar Nick raakte de bal niet goed. Even later was Nick opnieuw dichtbij de ‘winnende’ maar zijn kopbal ging naast.

Afscheidswedstrijd Thomas Miedema

Op dat moment had Thomas Miedema zelf al weer een einde aan zijn invalbeurt gemaakt door na een te harde overtreding rood te incasseren. Een smetje op zijn afscheidswedstrijd, maar velen zullen hem herinneren door zijn vele doelpunten die hij voor CVVO maakte, waaronder de ‘panenka’ van de laatste wedstrijd van vorig jaar.

In het zonnetje

Na afloop van de wedstrijd zette voorzitter Roelof de Wolde de afscheid nemende spelers en leden van de staf in het zonnetje. Danny Burgers en Thomas Miedema gaan naar de beoogde fusiepartner VV Lemmer. Lars Rottiné, Jan Dirk van Looy en Hedzer Bergstra stoppen en dat geldt ook voor Wilco Stremler die recent opnieuw een zware knieblessure opliep. Van de begeleiding stopten Folkert Verbeek en Cor en Trijnie Koehoorn. De voorzitter bedankte hen allen voor hun inzet voor de club en het talrijke publiek beloonde hen met een daverend applaus.