CVVO – Oudehaske: spannend tot de laatste snik

LEMMER – Waar de laatste 3 wedstrijden werden verloren door CVVO, waren de blauw/ witten wel weer aan een overwinning toe. Om klokslag 14.35 floot de scheidsrechter voor de start van deze wedstrijd.
Op papier zou het niet onmogelijk moeten zijn om tegen deze tegenstander de volle winst te pakken. Het publiek was dan ook weer in grote getale op komen draven, ondanks dat de halve Lemmer de meivakantie aan het vieren is.

CVVO gaat ervoor

Vanaf de eerste seconde liet CVVO zien dat ze inderdaad voor de drie punten ging. De eerste minuten had de ploeg balbezit en zette druk op de goal van Oudehaske, echter zonder gevaarlijk te worden. In de vierde minuut al was CVVO gewaarschuwd toen er een speler voor Danny opdook. CVVO bleef voetballen, Jorn Dijkstra die regelmatig zijn directe tegenstander passeerde, kon de voorwaartsen niet bereiken. Een corner die net niet verzilverd kon worden met het hoofd door Lammert Schut. Erik van den Berg die zijn schot op de goal niet tot een doelpunt kon promoveren.

Doorkabbelen

Na de eerste goede 20 minuten waarin CVVO veelvuldig balbezit had kabbelde het daarna rustig voort. Oudehaske bleef geduldig wachten op de counter en CVVO kon geen kansen creëren. Na een half uur was het Danny weer die de 0-1 voorkwam en het leek er op dat de ploeg met 0-0 aan de thee zou zitten. Het tegendeel bleek waar en Oudehaske wist ondanks het veldoverwicht van CVVO toch de 0-1 te scoren. In de rust was de kantine lekker vol en gezien de weersomslag zou dat wel zo blijven.

Met bakken uit de lucht: voetballen op modderpoel

Ton Haarman hield de basis 11 in stand om de 0-1 om te buigen naar een overwinning. Het kwam ondertussen met bakken uit de lucht en het toch niet al te beste veld werd een modderpoel. De eerste die daar het slachtoffer van werd was Keetman, als een bambi op glad ijs kon hij zijn evenwicht niet bewaren en hierdoor had Oudehaske vrij baan richting de 0-2. Dat was vlak na rust. Nog bijna een helft om tegen deze laag geklasseerde ploeg geen puntverlies te lijden.

De mouwen opstropen

De mouwen werden opgestroopt en de mannen gingen vol op jacht naar dat broodnodige doelpunt. De twee buitens Jorn en Lourens passeerden regelmatig hun directe tegenstander echter zonder verder resultaat. Ton moest wat proberen en haalde Thomas Miedema van het veld, die overigens een zeer verdienstelijke pot had gespeeld tot nu toe, hij had de blik vooral vooruit gericht ipv balletje breed of naar achter. Deze oude strijder werd gewisseld voor Robin Bouma om nog meer aanvallende impulsen toe te voegen. Toen was het de opkomende back Remco de Vries die een puike voorzet afleverde die Nick Buitenga op spectaculaire wijze promoveerde tot een doelpunt in de 63e minuut.

CVVO rook bloed

CVVO rook bloed en bleef volle bak op de aanval spelen, het risico van de counter op de koop toe nemend. Weer was het Danny die reddend moest optreden. De bevrijdende 2-2 werd gemaakt door Jorn Dijkstra na een voorzet van Robyn Bouma. In een hectische eindfase raakte Keetman met een omhaal nog de lat. Totdat de goed leidende scheidsrechter affloot, konden beide teams tevreden zijn met een punt. Aankomende zaterdag speelt CVVO uit tegen het altijd lastige Scharnegoutum, maar het vertrouwen in de drie punten is er.