CVVO opnieuw onderuit

Yannick Keetman in duel met speler van de tegenpartij (en tevens 2e Kamerlid voor de PvdA) Habtamu de Hoop.

LEMMER – Afgelopen zaterdag ging CVVO voor de derde keer op rij onderuit. Dit keer was SDS te sterk. Het werd 2 – 3. CVVO startte opnieuw in een gewijzigde opstelling. Danny Burgers had op de training een schouderblessure opgelopen, dus verving Merlijn van Dijk hem onder de lat. Jari Schep maakte zijn rentree op de linksbackpositie, waardoor Marrin van der Zwaag de geschorste Junior van Loveren op de rechtsbackpositie kon vervangen. Lars Rottiné speelde hangend vanaf links, zodat Erik van de Berg weer terug kon zakken naar de middenlinie.

Weinig te genieten

De eerste helft viel er heel weinig genieten voor de toeschouwers die het gure weer trotseerden. Beide ploegen hadden het verliezen van de bal tot kunst verheven. De duels waren even talrijk als pittig. CVVO werd twee keer enigszins gevaarlijk. De goalie van SDS leverde de bal zo maar in bij Nick Buitenga, maar zijn stiftje verdween over het doel. Het andere wapenfeit was van Erik van de Berg die de keeper van SDS testte met een vrije trap. Helaas voor CVVO slaagde de doelman voor die test. Zo’n vijf minuten voor de thee werd SDS ook een keer gevaarlijk, maar ook Merlijn van Dijk was niet van plan de thee te nuttigen met een tegentreffer op zak.

Tweedekamerlid Habtamu de Hoop scoort

Tijdens de rust was menig toeschouwer er in warme kantine van overtuigd dat sprake was van een typische 0 – 0 wedstrijd, maar het liep heel anders. We weten niet wat er in de theekopjes van CVVO zat, maar de ploeg kwam niet goed uit de kleedkamer. SDS-spits Habtamu de Hoop, tevens voor de PvdA lid van de Tweede Kamer, dook op bij de eerste paal en rondde beheerst af: 0 – 1. Opvallend daarbij was dat hij ondanks de zijn linkse signatuur een voorzet vanaf rechts op de juiste waarde wist te schatten.

En opeens 0-3

Voordat CVVO van de schrik was bekomen moest doelman van Dijk opnieuw vissen. SDS-er Lourens van der Pol kreeg de tijd en ruimte om af te ronden: 0 – 2. Bij de derde tegentreffer anticipeerde Merlijn van Dijk op de koers van de bal door alvast naar de plek te lopen waar de bal na een lage voorzet zou belanden. Daarbij zag hij Kevin den Haan van SDS over het hoofd, zodat die speler simpel de 0 – 3 aan kon tekenen.

Lemsters rechtten hun rug, maar opstootje volgt

Zo leek CVVO opnieuw op weg naar een dikke nederlaag, maar de Lemsters rechtten hun rug. Na eindelijk een goede aanval belandde de bal bij Jorn Dijkstra die handig zijn man omspeelde en de bal bij de eerste paal deponeerde. Daar slaagde Nick Buitenga er in om het speeltuig in twee instanties binnen te werken. Met nog vijf minuten op de klok leek er geen vuiltje aan de lucht voor SDS, maar dat werd anders toen de keeper van SDS Nick Buitenga hard weg duwde na een opstootje. Het gevolg was een rode kaart voor hem en een strafschop voor Nick.

Strafschop voor Nick Buitenga

Veldspeler Pieter Sijtsma trok het keepershirt aan en stopte de strafschop, maar de bal belandde weer bij Nick voor de voeten. Zo kon Nick opnieuw in tweede instantie scoren: 2 – 3. Plotseling had CVVO weer uitzicht op een punt en dat punt kwam er bijna toen Lammert Schut een vrije trap mocht nemen na een harde overtreding op de ingevallen Remco de Vries. Lammert probeerde onder de muur door te schieten, maar dit lukte niet, waarna Marrin van der Zwaag de afgeslagen bal op doel kon schieten. Pieter Sijtsma van SDS tikte de bal met zijn hand over het doel, maar dat mocht want hij had immers het tenue van veldspeler ingewisseld voor het keepershirt.

Met rood van het veld

De bal belandde achter het doel en zowel Pieter als Nick haastten zich achter het doel om de bal te pakken. Pieter was net iets eerder dan Nick, waarna Nick hem een duw gaf en ook met rood van het veld moest. Vlak daarna vond de scheids het welletjes en zo stond CVVO opnieuw met lege handen. Het team loopt door deze negatieve serie niet over van vertrouwen. De ploeg zal dit vertrouwen de komende weken op moeten poetsen tegen achtereenvolgens Oudehaske, Scharnegoutum 70 en Nijland. In die duels zal CVVO weer punten bij moeten schrijven om met een goed gevoel de winterstop in te gaan.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!