CVVO in wandeltempo naar tweede bekerronde

Jorn Miedema zoekt naar afspeelmogelijkheden

LEMMER – Afgelopen zaterdag voltooide CVVO de trilogie van de eerste bekerronde door na NOK en Tonego ook Ens te verslaan: 3 – 4. Alleen het begin van de wedstrijd kon de supporters van CVVO echt bekoren. De Lemsters kwamen vlot op 0 – 2, beide keren uit een dood spelmoment.

Op stoom

Eerst knalde de op stoom komende Gerben Visser een vrije trap tegen de touwen en even later deed hij dat ook vanaf 11 meter nadat Nick Buitenga binnen de 16 was gevloerd. Daarna ging het minder met CVVO dat er niet in slaagde Ens op eigen helft te houden.

Teveel ruimte voor Ens

Ens kreeg veel te veel ruimte en kon regelmatig ongehinderd het veld oversteken in de richting van het CVVO-doel. Dit leverde een tegengoal op toen een voorzet vanaf de rechterkant van CVVO met een prachtige volley achter doelman Lars Brouwer werd geschoten: 1 – 2. CVVO had moeite het spel te maken, vooral omdat het aspect ‘bewegen zonder bal’ volledig ontbrak en het tempo mede daardoor veel te laag was.

CVVO in de nesten

Na rust kon CVVO de marge weer naar twee tillen toen de ingevallen doelman van Ens bij een hoekschop onder de bal door ging en Gerben Visser weer een doelpunt en dus een hattrick bij kon schrijven: 1 – 3. CVVO kwam vervolgens op 1 – 4 na een combinatie tussen Nick en Senne Heeres die Senne beheerst afrondde. CVVO werkte zichzelf vervolgens toch weer in de nesten door SV Ens tot 3 – 4 terug te laten komen. De polderbewoners hadden ook zo maar de gelijkmaker aan kunnen teken, maar twee aanvallen werden net over het randje buitenspel afgefloten. Ondanks de overwinning en het bereiken van de tweede bekerronde was er toch ook een gevoel van ‘een slechte generale’ voordat volgende week de competitie begint. CVVO zal dan tegen Oosterwolde beter voor de dag moeten komen, wil het de punten mee naar Lemmer kunnen nemen.