CVVO in thriller niet langs SDS

Abel van Asch in duel. Foto Piet Loonstra

LEMMER/EASTEREIN-  Zaterdag 23 maart jongstleden moest CVVO in de Easterein aantreden tegen SDS en toen de Lemsters in de 89e minuut via een bekeken kopballetje van Jorn Dijkstra een 3 – 4 voorsprong namen, dacht alles en iedereen dat de eerste overwinning na de winterstop een feit zou zijn. Het liep anders. In de laatste seconden van de uiterst spannende pot voetbal kwam SDS toch nog langszij toen Remco Hylkema uit een corner beheerst afdrukte.

Terechte uitslag

Over de hele wedstrijd gezien was de uitslag wel terecht, maar als CVVO in het eerste bedrijf beter bij de les was geweest zou de volle buit mee naar Lemmer zijn genomen. De ploeg viel echter ten prooi aan de overlevingsdrang van SDS. Deze ploeg staat onder de rode streep, maar wil zich niet bij degradatie neerleggen. CVVO heeft dan misschien de betere voetballers, de Eastereinders lieten in de eerste helft zien dat met hard werken en een harde wind in de rug ook het één en ander kan worden afgedwongen. De 1 – 0 voor SDS was daar een voorbeeld van.

Twee keer duel verloren

CVVO verloor twee keer achter elkaar een duel waarna Matthijs Postma de Lemster goalie Lars Brouwer kansloos liet. Via een indraaiende vrije trap van Erik Haitsma, die als voorzet was bedoeld, maar die door niemand werd getoucheerd werd het zelfs 2 – 0 voor de nummer laatst op de ranglijst. Gerben Visser bewees vervolgens weer eens zijn klasse als afmaker. Hij controleerde een voorzet vanaf de rechterkant om vervolgens kalm binnen te schieten. Toch werd de marge weer twee doelpunten toen Jari Schep de bal verloor en dit ten koste van een overtreding wilde corrigeren. De aansluitende vrije trap van opnieuw Erik Haitsma werd van richting veranderd door Gerben Visser, waarna Lars Brouwer kansloos was: 3 – 1.

Gretiger CVVO

Na de pauze verscheen er een veel gretiger CVVO binnen de lijnen. Toch kwamen de Lemsters heel goed weg doen SDS een enorme kans op de 4 – 1 miste. In plaats daarvan kwam CVVO terug tot 2 – 3 toen Nick Buitenga een voorzet van Tije Heeres fraai binnen kopte. CVVO ging op jacht naar meer en dat lukte toen Gerben Visser de bal via de onderkant van de lat hard binnen kegelde: 3 – 3. Jammer genoeg liet CVVO de teugels daarna weer wat vieren zodat SDS weer meer spelaandeel en kansen kreeg. Gelukkig voor CVVO onderscheidde Lars Brouwer zich met een paar uitstekende reddingen. De thriller leek voor CVVO alsnog goed af te lopen met het al gememoreerde doelpunt van Jorn Dijkstra, maar met de plottwist net voor de aftiteling leverde CVVO alsnog twee punten in.

Zaterdag 30 maart speelt CVVO uit tegen Joure.