CVVO gaat nat in Workum

Uitblinker Remco de Vries gooit in. Foto Piet Loonstra

LEMMER/WORKUM – Afgelopen zaterdag ging CVVO nat in Workum. Niet alleen regende het de gehele wedstrijd pijpenstelen, ook stapte de ploeg na 90 minuten en in het half donker met lege handen van het veld. Trainer Ton Haarman had voor een meer behoudende speelwijze gekozen dan een week eerder tegen QVC en dit sorteerde effect. Dit effect was dat Workum nauwelijks tot kansen kwam. Doelman Lars Brouwer hoefde in de eerste helft maar één keer handelend op te treden door een hard, laag schot onschadelijk te maken. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat CVVO er qua kansen nagenoeg niets tegenover stelde.

Vooral looptraining

De ploeg kreeg zeker de eerste 20 minuten vooral looptraining. De Lemsters kregen pas wat meer spelaandeel nadat de technische staf de posities van Gerben Visser en Senne Heeres omdraaide. Met Gerben op het middenveld kreeg CVVO iets meer grip, terwijl Senne vanuit de spits wat gemakkelijker in de diepte gelanceerd kon worden. Meer dan een paar hoekschoppen leverde dit echter niet op, al had CVVO uit één daarvan tot scoren kunnen komen. Lammert Schut kwam bij de tweede paal een teenlengte te kort om binnen te tikken.

Enige echte grote kans

Toen de spelers na rust uit de kleedkamer kwamen was de wind nog verder aangetrokken. Workum maakte hier goed gebruik van en pinde CVVO vast op eigen helft. Een hoekschop van Workum werd door Jorn Miedema, mede door de harde wind, slecht weg gewerkt. Waarna Workumer Niels Bandstra hard kon inschieten. Lars Brouwer zat er nog wel aan, maar de bal was te hard om te keren: 1 – 0. CVVO probeerde de bakens te verzetten en verscheen meer op de helft van Workum dat echter geconcentreerd verdedigde. De enige, echte grote kans kreeg CVVO pas in blessuretijd toen Gerben Visser na een vrije trap van Lammert Schut in kon koppen. Hij zag zijn kopbal echter gekeerd door de Workumer doelman. Workum stond op dat moment al met 2 – 0 voor omdat Niels Bandstra na een vrije trap zijn tweede van de middag aan kon tekenen na weifelend optreden van de CVVO defensie. Zo leed CVVO al weer de vijfde nederlaag van de competitie, maar het is zaak om niet te lang te treuren. Woensdag 22 november om 20:00 uur ontvangt CVVO voor de beker namelijk alweer tweedeklasser Dalen op sportpark De Rien.

Zaterdag 25 november om 14:30 uur vervolgt CVVO de competitie thuis tegen de nummer drie op de ranglijst DWP.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!