CVVO – Balk gestaakt na gebroken been Lourens Visser

Ontzetting bij CVVO, in het bijzonder bij Gerben, de broer van Lourens. Assistent-trainer Christiaan de Vries belt 112. Foto Piet Loonstra

De wedstrijd CVVO – Balk van zaterdag 16 maart jongstleden werd niet uitgespeeld. In de 60e minuut brak de net ingevallen Lourens Visser zijn been en raakte zijn enkel ontzet. Iedereen was het erover eens dat uitspelen geen optie was. De zware blessure ontstond na een ongelukkige botsing met een tegenstander. Van opzet was absoluut geen sprake. Sterker nog, het was niet eens een overtreding. De sympathieke Lourens werd met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis en is inmiddels geopereerd. Hopelijk verloopt zijn herstel voorspoedig.

Minuut stilte voor Ben Keetman

Voordat de wedstrijd begon werd een indrukwekkende minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van Ben Keetman. Ben was nauw betrokken bij CVVO, trouwe supporter en vader van de aanvoerder van het eerste, Yannick Keetman.

Voor de blessure

Balk nam meteen na de aftrap het heft in handen en al binnen de minuut waren de gasten dichtbij een doelpunt toen een afstandsschot op de paal belandde. Een minuut later kwam CVVO opnieuw goed weg toen een Balkster het vizier net te hoog had afgesteld. In het vervolg van de eerste helft hielden de ploegen elkaar redelijk in evenwicht, waarbij Balk wel de betere ploeg was. Toch kreeg CVVO ook een goede kans toen Senne Heeres met een slim passje Gerben Visser alleen voor de keeper zette.

100 Lemster Vars

Het schot van Gerben was te slap om de Balkster goalie te verontrusten. De verder goed fluitende scheidsrechter had CVVO een strafschop toe kunnen kennen toen Nick Buitenga in kansrijke positie binnen de beruchte lijnen werd gevloerd. Ondanks de meningen van de 100 Lemster Vars langs de lijn bleef de arbiter bij zijn beslissing: doorspelen.

Tussenstand

De ploegen leken af te stevenen op een 0 – 0 ruststand, maar vlak voor het rustsignaal kopte Balkster Ivar Klijnsma uit een corner de 0 – 1 tegen de touwen. Ivar was in de tweede helft ook dicht bij de 0 – 2, maar nu verdween het leer voorlangs het doel. Niet veel later werd de wedstrijd om al genoemde reden gestaakt. De wedstrijd tegen Balk wordt op een later moment uitgespeeld. Op zaterdag 23 maart wacht de uitwedstrijd tegen SDS.