CVVO 1 wint van DWP 1

LEMMER – DWP was afgelopen zaterdag met een duidelijke tactiek naar Lemmer afgereisd: CVVO laten komen en geduldig afwachten op de kansen die altijd wel zouden komen. De historie tussen beide teams vormden voldoende rechtvaardiging voor deze tactiek. Van de 15 gespeelde wedstrijden op sportpark De Rien verloor DWP er maar liefst 11 en vorig jaar stapten de mannen van trainer Anne Haven met een 4 – 1 nederlaag van het veld.

Geen raad met de tactiek van DWP

CVVO wist zich onder toeziend oog van pupil van de week Djaimy Jannieck Schippers een helft lang geen raad met de tactiek van DWP dat vooral gericht was op het strooien van zand in de Lemster motor. Als de mogelijkheid zich voordeed kwamen de groen-witten er echter wel uit. Daarbij vervulde vooral de linksback van DWP, Erwin Akkerman, een hoofdrol. Bij het vertolken daarvan tekende hij de 0 – 1 aan. Hij kwam à la Koko Hoekstra, ooit de koning van de kluts van Feijenoord, als overwinnaar uit de duels met Junior van Loveren, Lammert Schut en Yannick Keetman en verraste keeper Danny Burgers met een balletje in de korte hoek: 0 – 1.

DWP had de score kunnen verdubbelen toen topschutter Anton Holtrop in het Lemster strafschopgebied verscheen. Gelukkig voor CVVO stond het vizier van Anton niet goed afgesteld: zijn schot verdween richting de beoogde nieuwbouwlocatie van het Zuiderzeecollege. CVVO trachtte de bakens te verzetten, maar slaagde er maar niet in om echt gevaarlijk te worden. De gelijkmaker kwam dan ook letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Nick Buitenga en een verdediger van DWP wilden allebei een ‘vuurpijl’, waar de zwaartekracht uiteindelijk toch vat op kreeg, in één keer uit de lucht op de slof nemen. Nick raakte de bal, en de verdediger van DWP ongelukkig het been van Nick die gretig naar de grond ging: strafschop. Lourens Visser voltrok vanaf de plastic stip het vonnis: 1 – 1.

CVVO op voorsprong

Terwijl een behoorlijk deel van het publiek zich nog laafde aan de warme thee of koffie in de kantine, kwam CVVO op voorsprong. Nick Buitenga haalde geduldig de achterlijn en bracht de bal voor het doel waar het voor sterkhouder Job Zwager een koud kunstje was om de 2 – 1 aan te tekenen. Vervolgens nam niet alleen het spelpeil van CVVO toe, maar ook de emoties aan beide kanten. Scheidsrechter Zagers uit Zwartsluis had vandaag zijn rode tenue uit de kast gehaald, maar hield de kleur van deze kaart lang op zak. Lourens Visser brak door de verdediging van CVVO en leek CVVO in veilige haven te loodsen, maar de centrale verdediger van DWP haalde hem neer voordat hij uit kon halen.

Strafschop

Scheidsrechter Zagers kende een strafschop toe, maar trok niet de daarbij behorende rode kaart. Nick Buitenga verzuimde om de stand vanaf de stip naar 3 – 1 te tillen, al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat de redding van invalkeeper Jorn de Boer prima was. CVVO had eerder al de voorsprong kunnen vergroten, maar niet zelden ontbrak het aan de goede eindpass. Uiteindelijk verhoogde de ploeg de marge toch tot twee. Danny Burgers bereikte à la Andries Noppert de ingevallen Jens Schirm en Jens poeierde de 1 – 3 eindstand hard tegen het net. Zo boekte CVVO de tweede overwinning na de winterstop. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Heeg op het programma. Die ploeg staat 4 punten boven CVVO, maar speelde één wedstrijd meer.

Op de foto:
CVVO-captain Yannick Keetman in duel met DWP-er Age van der Velde.