CVVO 1 speelt tegen Makkum 1 op barslecht grasveld

MAKKUM/LEMMER – CVVO won de eerste competitiewedstrijd van Heeg, maar kon daar tegen Makkum geen goed vervolg aan geven. CVVO startte onder verassend goede weersomstandigheden in nagenoeg dezelfde opstelling als een week eerder. Alleen Jorn Dijkstra verving de geblesseerde Nick Buitenga in de spits.

Barslecht kunstgrasveld doet denken aan pinballwizard

Het eerste half uur gebeurde er nagenoeg niets. Op het barslechte kunstgrasveld deed de wedstrijd denken aan de pinballwizard van The Who. De bal werd vaak niet meer dan twee keer bij de zelfde kleur afgeleverd. CVVO kreeg een paar hoekschoppen, maar slaagde er niet om daar gevaarlijk uit te worden. Makkum demonstreerde vervolgens hoe je wel uit een corner kunt scoren. De bal werd hard en indraaiend voor de pot gebracht en daar kopte één van de lange centrale verdedigers de 1 – 0 tegen de touwen.

Erik van de Berg uitgevallen met rugblessure

Op dat moment was Erik van de Berg al uitgevallen met een rugblessure nadat hij ongelukkig landde op het betongras van Makkum. Thomas Miedema was zijn vervanger. Vervolgens ging CVVO in de fout in de opbouw, Makkum profiteerde en tekende de 2 – 0 aan. Vlak daarna had Makkum ook de 3 – 0 kunnen scoren, maar Danny Burgers voorkwam dat met goed keeperswerk. Vlak voor rust leek Lammert Schut wat terug te doen, maar zijn kopbal na een hoekschop werd van de lijn gehaald. Ook na rust enig gevaar uit een hoekschop, maar ook de kopbal van Marrin van der Zwaag trof geen doel. CVVO speelde nu wel iets beter, maar dat was ook niet heel moeilijk na het vertoonde spel in de eerste helft.

Lourens Vissers’ schot belandt in zijnet

Lourens Visser kreeg een goede kans, maar zijn schot belandde in het zijnet. Trainer Ton Haarman bracht vervolgens een paar verse krachten binnen de lijnen: Aart Speerstra voor Lourens Visser en Jelmer Waaier voor Jens Schirm. Het was diezelfde Jelmer Waaier die Aart Speerstra met een intelligent passje wegstak, maar de lage voorzet van Aart werd gemist door Jorn Dijkstra die even was vergeten dat hij ook een linkerbeen heeft. Jorn Miedema was nog het dichtst bij een treffer. Jelmer Waaijer bracht de bal uit een hoekschop voor het doel, maar de inzet van Jorn Miedema caramboleerde via de doelman en de paal naast het doel.

Wisselvallige voorbereiding en bier als wisselgeld

Zo kwam CVVO niet tot scoren en gaf het een vervolg aan de wisselvalligheid van de voorbereiding. Zaterdag aanstaande treedt CVVO aan tegen SVM uit Marknesse, één van de sterkere ploegen uit de derde klasse A. Een mooie gelegenheid voor CVVO om het publiek te trakteren op een betere pot voetbal. Overigens vergoedde keeper Danny Burgers na afloop van de wedstrijd al het entreegeld van enkele supporters van CVVO in de vorm van enig gerstenat.