CVVO 1 ruim langs Nijland 1

Linksback Jelmer Visser slingert de bal voor.

LEMMER – CVVO won afgelopen dinsdag de uitwedstrijd op een koud eigen sportpark de Rien met maar liefst 0 – 4. Een uitwedstrijd op eigen veld, hoe dan? De inhaalwedstrijd voor de competitie stond eigenlijk in Nijland gepland, maar dan op zaterdag 14 januari. Op dat moment was Nijland echter nog in Portugal op trainingskamp. Daarom werd in onderling overleg besloten de wedstrijd op het kunstgras van CVVO te spelen. Dat leverde CVVO een ruime overwinning op.

Vier treffers

En met maar liefst vier treffers voor CVVO zou zo maar alle aandacht uit kunnen gaan naar de doelpuntenmakers. Maar eerst aandacht voor de andere kant van het scorebord: het houden van de nul. Dit kon voor een groot deel worden toegeschreven aan doelman Merlijn van Dijk die als vervanger van de geblesseerde Danny Burgers zeker twee ‘expected goals’ voorkwam. In de eerste helft pareerde hij bij een 0 – 2 voorsprong een inzet met een geweldige reflex en in de tweede helft stopte hij een strafschop van spits Nico Bonnema van Nijland. Daarnaast stond hij zijn mannetje bij de vele vrije trappen en corners die Nijland met name in de eerste helft mocht nemen.

Op trainingskamp in Spanje

Net als Nijland was ook CVVO op trainingskamp geweest, maar dan in Spanje. De ploeg toonde in de beginfase een scherpte die ook Bert van Dijk moet hebben gehad toen hij dit buitenlandse avontuur tot in de puntjes regelde. Mogelijk gestimuleerd door de Spaanse pepers schoot CVVO uit de startblokken. Binnen 10 minuten zat de ploeg op rozen. Eerst schoot Erik van de Berg na een tikkie breed van Job Zwager het speeltuig met een fraai afstandsschot tegen de touwen. Een paar minuten later trof Lourens Visser doel onder toeziend oog van zijn broer/supporter Gerben. Hij schoot de bal binnen met een schitterend afstandsschot. Hiermee bereikte hij de mijlpaal van maar liefst 100 (!) treffers voor CVVO 1 in officiële wedstrijden. CVVO combineerde goed en na goed doorzetten kon Jorn Dijkstra de 0 – 3 aantekenen. CVVO was de duidelijk bovenliggende partij, al was Nijland ook een paar keer dicht bij een treffer. Niet alleen Merlijn, maar ook de paal stond een paar keer een treffer van de ‘thuisploeg’ in de weg. Voor rust legde CVVO nog een prachtige aanval op de mat. Nick Buitenga, vaak een prima aanspeelpunt, stuurde Lourens Visser de diepte in en hij bezorgde op zijn beurt de bal weer bij Nick. Diens afgemeten voorzet leek door Erik van de Berg tot doelpunt te kunnen worden gepromoveerd, maar zijn kopbal kon door de goalie van Nijland worden gestopt.

Tweede helft

De tweede helft was van een minder kaliber. CVVO hoefde niet meer en Nijland leek de inspiratie te missen om wat terug te doen. Zeker na het missen van de strafschop geloofde de ploeg het verder wel. Trainer Ton Haarman bracht een aantal verse krachten in, waaronder Abel van Asch die een prima debuut kende. CVVO verwarmde de harten van de supporters nog met een paar mooie aanvallen, waarbij de beste kans voor Lourens Visser was. Hij dook alleen op voor de keeper, maar slaagde er niet in om hem te passeren. Even later tekende hij vanaf de strafschopstip wel zijn tweede van de avond aan, waarmee hij de eindstand op 0 – 4 bepaalde. Zo hervatte CVVO de competitie met een fraaie driepunter. Aanstaande zaterdag 21 januari mag CVVO in Koudum proberen om hier tegen Oeverzwaluwen een goed vervolg aan te geven.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!