CVVO 1 opent oefencampagne met winst

LEMMER – Onder zware weersomstandigheden trapte CVVO 1 afgelopen zaterdag het seizoen 2022 – 2023 af tegen de altijd sympathieke buurman VV Delfstrahuizen. In de verzengende hitte werd er om 12 uur afgetrapt in plaats van 14.30 uur. Dit tijdstip kwam niet alleen vanwege de hitte beter uit, maar ook met het oog op de huldiging van schipper Albert Visser van It Lemster Skûtsje en diens bemanning. Wat een prachtige prestatie leverden zij met aan dek Nick Buitenga en Jelmer Waaier van de A-selectie. (CVVO feliciteert de bemanning met deze overwinning)

Niet veel kansen

De eerste helft vielen er niet veel kansen te noteren. CVVO speelde de bal rustig rond, maar echte grote kansen werden niet afgedwongen. Verdedigend werd er niets weg gegeven tegen Delfstrahuizen dat een klasse lager uitkomt dan CVVO. Aart Speerstra, terug gekeerd op het oude nest, kreeg een klein kansje, maar het gebrek aan wedstrijdritme spatte er nog vanaf. Na een korte drinkpauze mocht Remco de Vries aanleggen. Maar zijn schot werd geblokt. Nadat Jan Dirk van Looy met een goed blok een doelpunt van Delfstrahuizen voorkwam, floot de scheidsrechter na 35 minuten, zoals afgesproken, voor de rust.

10 nieuwe spelers

De nieuwe trainer Ton Haarman warmde 10 nieuwe spelers met een positiespel op voor de tweede helft. Het tempo ging omhoog en dat had resultaat. Junior van Loveren stuurde Jens Schirm de diepte in, zijn schot werd geblokt, maar Pepijn van Bourgonje was er als de kippen bij om de rebound te benutten. Even later waren de rollen omgedraaid. Marrin van der Zwaag speelde de bal in, waarna Pepijn zich in de kleine ruimte vrij speelde. En Jens Schirm alleen voor de keeper zette. Jens hield het hoofd koel, ondanks de tropische temperaturen en rondde beheerst af. Even later een klein slippertje van Marrin van der Zwaag, maar doelman Sander Bakker bracht redding.

Op naar de huldiging

Vervolgens volgde het hoogtepunt van deze oefenpot. Jens Schirm had al weer een schitterende actie in huis en bezorgde de bal bij Erik van de Berg. Zijn schot van buiten de 16 verdween in de kruising. Zo won CVVO met 3- 0. Al met al een goede start van het nieuwe seizoen voor de club. De mannen konden met een tevreden gevoel naar de huldiging van de helden van It Skûtsje.